Eros Ramazzotti

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Eros Ramazzotti
Eros Ramazzotti 2.jpg
Eros Ramazzotti, April 28, 2004
Informații generale
Nume naștere Eros Luciano Walter Ramazzotti
Data și locul nașterii 28 octombrie 1963 (1963-10-28) (51 de ani)
Roma, Italia
Gen muzical Adult contemporary, pop, soft rock
Ocupație Muzician, căntăreț, cantautor
Instrument(e) Vocal, chitară, pian
Ani de activitate 1981–prezent
Case de discuri Universal Music Italia, DDD, Ariola
Website www.ramazzotti.com

Eros Luciano Walter Ramazzotti (n. 28 octombrie 1963 în Cinecittà, Roma, Italia), cunoscut simplu ca Eros Ramazzotti, este un muzician, cântăreț și cantautor italian.[1] El activează ca vocalist, și de asemenea mai cântă la chitară, pian și baterie. Este deasemenea compozitor si textier, aproape toate cantecele sale purtand semnatura sa.

Are o fata (Aurora) nascuta in 1996 din căsătoria cu prezentatoarea TV de origine elvețiană Michelle Hunziker de care divorteaza dupa 4 ani de casatorie motiv ce conduce la o lunga perioada de depresie a artistului.Cu toate ca a declarat in mai multe randuri ca marea sa dragoste ramane Michelle, in 2010 incepe o relatie cu mult mai tanara Marica Pellegrinelli care la 02.08.2011 da nastere unei fiice pe nume Raffaella -Maria , facandu-l pe Eros din nou tata la 48 ani.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Fiul unui cântăreț amator, Rodolfo Ramazzotti, și al Raffaellei Molina, Eros (nume complet Eros Walter Luciano) demonstrează de mic o predispoziție pentru muzică, arătându-se interesat, de la început, de pian și de chitară. După absolvirea liceului, dă examen la Conservator, dar este respins. Se înscrie la contabilitate, însă după trei ani abandonează studiile.

După o încercare eșuată a familiei de a emigra în Australia, petrece un an întreg studiind limba engleză.

Fan al echipei Juventus, Eros este unul dintre jucătorii cei mai înzestrați ai Naționalei de Fotbal a Cântăreților, pe poziția de atacant. Din 1992 până în 2004 a fost și Președintele asociației Naționalei de Fotbal a Cântăreților.

Primii pași în lumea muzicii[modificare | modificare sursă]

În 1981, participă la Concursul Voci Nuove la festivalul de la Castrocaro, unde cântă melodia Rock 80 scrisă cu câțiva ani în urmă.

Victoria le revine lui Zucchero și Fiordalisei, dar, înainte de spectacol, Gianni Ravera îl puse să cânte, alături de toți ceilalți tineri talentați, în fața diverșilor reprezentați ai caselor discografice. A fost remarcat numai de doi, Roberto Galanti și baronul Lando Lanni, fondatori și asociați ai noii case discografice milaneze DDD - Drogueria di Drugolo.

Cei doi, pentru a nu influența alegerea, au votat separat și amândoi au fost fascinați de timbrul acela nazal, pe care, cu timpul, toată lumea a învățat să-l recunoască; același Ravera a fost cel care a negociat, după aceea, oferta contractului în biroul său de la Roma.

În 1982, participă la Un disco per l'estare, la saint-Vincent, cu piesa Ad un amico, compusă de Roberto Colombo și dedicată unui prieten din copilărie dispărut prematur.

Prima apropiere serioasă de lumea muzicală datează din 1983, la Castelli Romani, când participă la un eveniment muzical unde interpretează Pezzi di vetro, de Francesco de Gregori.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Starporträt:Eros Ramazzotti” (în German). elixic.de. http://www.elixic.de/Eros-Ramazzotti/. Accesat la 21 octombrie 2007. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]