Eurabia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Islamul în Europa

     <1% (Cehia, Estonia, Finlanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, România, Slovacia)

     1%-2% (Belarus, Croația, Italia, Malta, Monaco, Ucraina)

     2%-4% (Andorra, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Serbia, Slovenia, Spania)

     4%-5% (Germania, Grecia, Liechtenstein, Elveția, Marea Britanie)

     5%-10% (Austria, Belgia, Franța, Olanda, Suedia, Georgia)

     10%-20% (Bulgaria, Cipru, Muntenegru, Rusia)

     20%-30%

     30%-40% (Macedonia)

     40%-50% (Bosnia și Herțegovina)

     50%-60%

     60%-70% (Albania)

     70%-80%

     80%-90% (Kosovo)

     90%-95%

     95%-100% (Turcia)

Eurabia este un neologism politic care se referă la o teorie conspirativă conform căreia elemente globaliste (în principal franco-arabe) intenționează ca populația musulmană din Europa să devină majoritară în termen de câteva generații, prin imigrație continuă și o rată ridicată a natalității în familiile musulmane. Scopul acestei schimbări demografice ar fi subminarea culturii europene și a alinierii continentului cu Statele Unite și Israelul.

Numele „Eurabia” a fost ales de Comitetul european de Coordonare al Asociațiilor de Prietenie cu lumea arabă, pentru a se defini pe el însuși și strategia sa. Acest comitet a fost creat în 1974, la Paris, centrul de origine al acestei politici. Pe 23-24 martie 1974, a fost creată, tot la Paris, Asociația Parlamentară pentru Cooperare Euro-Arabă (APCEA), conectată la Comisia europeană, reunind parlamentari proveniți din toate partidele, din toate țările membre ale Comunității europene.[1]

Termenul a fost popularizat prin apariția controversatei cărți Eurabia: The Euro-Arab Axis, de scriitoarea Bat Ye'or (grafiat și Bat Yeor), pe 31 ianuarie 2005.

Declarații[modificare | modificare sursă]

Fostul dictatorul libian Muammar al-Gaddafi a ținut o cuvântare la 10 aprilie 2006, transmisă de televiziunea Al Jazeera, în care a declarat:[2][3]

Avem 50 de milioane de musulmani în Europa. Sunt semne că Allah va conferi Islamului victoria în Europa - fără săbii, fără puști, fără cuceriri. Cele 50 de milioane de musulmani din Europa vor transforma continentul într-unul musulman, în numai câteva decenii.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Eurabia? Invazia Europei a fost pregătită metodic 40 de ani
  2. ^ „Al-Qaddafi: Islam taking over Europe - Victory within a Few Decades”. Al-Jazeera TV. Accesat în . 
  3. ^ „Will Britain one day be Muslim?”. Daily Mail. London. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]