Discuție Utilizator:Sufitul

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine aţi venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator la Wikipedia. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) care vă poate îndruma. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Sufitul) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! --Emily | msg. 22 martie 2006 19:16 (EET)Răspunde

Nu e frumos să modificaţi semnătura altor utilizatori. Am adus pagina la versiunea iniţială. Pentru teste folosiţi cutia cu nisip. — AdiJapan  23 martie 2006 09:50 (EET)Răspunde

E-mail[modificare sursă]

Cred că dumneavoastră m-aţi întrebat prin e-mail: "cu ce am contribuit care a parut a fi in gluma?" Vă răspund aici.

Întrucît pun avertizarea "joke" destul de des nu-mi dau seama la care dintre aceste avertizări vă referiţi. Pot doar să presupun că este vorba de unul din cazurile recente:

E drept că uneori pun avertizarea "joke" în lipsa alteia mai potrivite. În general e vorba de contribuţii care nu par a fi teste dar nici lucruri serioase.

Putem discuta concret aici, dacă doriţi. În altă ordine de idei vă rog să folosiţi e-mailul numai dacă aveţi ceva personal de comunicat sau dacă nu răspund la Wikipedia. — AdiJapan  10 aprilie 2006 09:07 (EEST)Răspunde

Limba chineză[modificare sursă]

O să încerc să mă justific, deşi s-ar putea ca în fond să aveţi dreptate.

Modificarea pe care aţi făcut-o la articolul Limba chineză constă în a adăuga o precizare la fraza

Din populaţia Chinei, aproximativ 95% sunt vorbitori de chineză.

transformînd-o în

Din populaţia Chinei(care stie sa scrie si sa citeasca), aproximativ 95% sunt vorbitori de chineză.

E drept că nu pare să fie vorba de o glumă, dar nici în serios nu pot să vă iau modificarea. Nu aţi adus nici o dovadă că acel 95% ia în consideraţie numai populaţia ştiutoare de carte, şi în plus afirmaţia de acolo se refera la vorbitorii de chineză. La limba chineză, ca şi la alte limbi scrise ideografic, există o diferenţă mare între a vorbi şi a scrie (o spun din experienţă).

Felul cum aţi introdus modificarea, într-o paranteză, dă impresia că aţi vrut să spuneţi ceva de genul următor: populaţia Chinei, spre deosebire de alţii, ştie să scrie şi să citească.

Mai sînt cîteva detalii care m-au făcut să cred că e vorba de o modificare făcută în joacă: nu eraţi autentificat, n-aţi lăsat spaţiu înainte de paranteza deschisă şi aţi scris fără diacritice.

Îmi cer scuze dacă v-am interpretat greşit intenţia. De altfel, dacă aveţi date statistice despre limba chineză sînteţi binevenit să le introduceţi în articol. Nu reuşesc să găsesc o sursă care să confirme că 95% din populaţia chinei vorbeşte chineză. De unde şi apelul nostru continuu către contribuitori: "Indicaţi sursele!" — AdiJapan  11 aprilie 2006 09:48 (EEST)Răspunde

Dinarul iordanian[modificare sursă]

Tot eu vă supăr... În limba română adjectivele se scriu cu iniţială minusculă chiar şi atunci cînd derivă din nume proprii. Scriem poezia eminesciană, gondolele veneţiene, dolarul american etc. Deci v-aş ruga să mutaţi Dinarul Iordanian la titlul scris corect. Aş fi făcut eu mutarea dar n-am vrut să operăm în acelaşi timp asupra articolului. Mulţumesc. — AdiJapan  14 aprilie 2006 07:33 (EEST)Răspunde

La titluri se aplică aceeaşi regulă, cu excepţia primului cuvînt din titlu, care trebuie să înceapă cu o majusculă. Detalii la Wikipedia:Convenţii pentru denumiri#Scrierea cu majuscule.
Am mutat articolul la Dinarul iordanian. — AdiJapan  14 aprilie 2006 09:53 (EEST)Răspunde

Re:Republica Populară Romînă/Republica Populară Română[modificare sursă]

Mulţumesc pentru clarificare. Acum am înţeles problema. Discuţia ar fi bine să fie mutată la Wikipedia:Cafenea sau la pagina de discuţii a articolului respectiv. --goliath 10 octombrie 2007 22:00 (EEST)Răspunde

Am efectuat ieri această modificare. Diacriticile le găsiţi pe orice pagină când modificaţi ceva aici (pe wikipedia). Nici eu nu am tastatură cu diacritice (am una germană). Numai bine. --goliath 11 octombrie 2007 09:46 (EEST)Răspunde