Cabral Ibacka

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cabral Neculai Ibacka
Informații generale
Nume naștere Cabral Neculai Ibacka
Data și locul nașterii 4 octombrie 1977, România
Origine  România
Ocupație actor, prezentator TV, vedetă
Ani de activitate 1998 - prezent
Website http://www.cabral.ro

Cabral Neculai Ibacka (n. 4 octombrie 1977, București, România) este un prezentator ,actor român de televiziune, antrenor de Tae Bo[1] și vice-campion în 1994 la kick-boxing în cadrul UEFA Champions League[2].

Studii[modificare | modificare sursă]

A urmat Liceul Teoretic Decebal și Facultatea de Sport din cadrul Universității Ecologice, în prezent Master, la aceeași facultate.

Carieră[modificare | modificare sursă]

În 1998, își incepe cariera artistică, la Antena 1, cu emisiunea "Roata de rezervă". În anul 1996 joacă în filmul "Je ne marcherais jamais seul", film prezentat în anul 1997 la Cannes. Din anul 1999 până în anul 2000, prezintă mai multe emisiuni în cadrul televiziunii Prima TV. Câteva dintre titluri ar fi : Impact, Banc Show, Vara fără limite, etc. În anul 2000, trece la Acasă TV, un post de televiziune aflat sub "patronajul" celei mai mari instituții media româneasca, Media Pro, cea care a deschis uși pentru filme, seriale, produse de en:MediaPro Pictures. Aici Cabral prezintă Un bărbat adevărat, și Poveștiri Adevărate. În anul 2004 joacă în filmul "Catacombs" alături de celebra P!nk. În anul 2005 primește cel mai remarcabil rol: Inspectorul Eduard Bălan, în miniserialul Băieți buni. În 2006, interpretează propriul rol în telenovela românească "Păcatele Evei", și apoi in toamna aceluiași an începe filmările pentru telenovela românească "Iubire ca în filme", unde îl interpretează pe Bobby 'Parai' Ugamba. În anul următor, Cabral începe o nouă provocare, alături de Mircea Solcanu, "Poveștiri De Noapte", o emisiune de monden, prezentă chiar și astăzi Acasă, de luni până joi de la orele 23:00. În toamna acestui an, 2007, el primește un rol în serialul numit "Inimă de țigan". Personajul lui fiind Thierry. La începutul lui 2008, Cabral primește o altă provocare, pe care o duce până la capăt, așa cum suntem deja obișnuiți: emisiunea-concurs "În al nouălea cer", prezentată alături de Adela Popescu timp de 15 săptămâni. În toamna anului 2008, începe Regina, o telenovelă ce continuă povestea din Inimă de țigan. Personajul lui Cabral, Thierry este împușcat în primele 10 minute ale primul episod, dar va reveni în serial ceva mai târziu. În vara anului următor, Acasă se filmează lungmetrajul "State de România, student la Sorbona" dar și serialul "State de România" (difuzat de luni până joi de la orele 22:15 pe postul ProTV), personaj principal fiind același State Potcovaru din cele două producții anterioare, personaj interpretat de Gheorghe Visu. Aceste două produse îl aduc din nou pe ecrane pe Thierry, personaj interpretat de Cabral timp de 3 ani.

Activitate sportivă[modificare | modificare sursă]

Cabral este și sportiv. De la vârsta de 6 ani practică kickbox și thaibox. Are mai multe titluri de campion și vicecampion național la kickbox și thaibox, până la 23 de ani, concurând cu succes atât semi-contact cât și full-contact. Se antrenează în paralel cu sora lui, Artemis, care la rândul ei a adunat o panoplie impresionantă de titluri de campioană și vicecampioană la kickbox. La 17 ani devine vicecampion la kickbox în Cupa Europei. În 1997 începe să predea Tae-Bo, fiind primul promotor al acestui sport în România. A devenit licențiat în sport tocmai pentru a putea preda într-un viitor apropiat, dorința lui fiind de a avea cea mai tare echipă de kickboxeri juniori.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

A fost însurat cu Luana Mitran (2000-2006). Are o fetiță, Inoke (n. 29 septembrie, 2002). Este de religie catolică. S-a recasatorit in anul 2011 cu Andreea Pătrașcu.

Prezent[modificare | modificare sursă]

În prezent, Cabral prezintă alături de Mircea Solcanu "Poveștiri de Noapte", (de luni până joi, orele 22:00) la postul de televiziune AcasăTV și îl interpretează pe Thierry în serialul "State de România" (de luni până joi, orele 22:15, Pro TV)..

Deține un blog — cabral.ro — care în anul 2009 a fost pe locul 2 ca număr de comentarii (după zoso.ro și înaintea bookblog.ro)[3]

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Cabral”. Starmania.ro. http://www.starmania.ro/star/cabral_lm.html. Accesat la 3 octombrie 2013. 
  2. ^ Cabral Ibacka”. www.protvi.ro. http://www.protvi.ro/vedete/cabral-ibacka.html. Accesat la 3 octombrie 2013. 
  3. ^ Zoso.ro, blogul cu cele mai multe comentarii, 21 decembrie 2009, standard.ro, accesat la 2 ianuarie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri