Becky Lynch

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Becky Lynch
Date personale
Născută (37 de ani)
Dublin, Irlanda, IRL
Căsătorită cuSeth Rollins (din ) Modificați la Wikidata
Număr de copii1 Modificați la Wikidata
Cetățenie Irlanda Modificați la Wikidata
Ocupațiewrestler profesionist[*]
actriță
cascadoare Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Nume în ringBecky Lynch
Rebecca Knox
Înălțime oficială1,68 m
Greutate oficială51134 lb (61 kg)
Antrenat deFinn Balor
NWA UK Hammerlock
Gonzo De Mondo
Paul Tracey
DebutNoiembrie 2002
Prezență online

Rebecca Quin (n. , Limerick, Munster⁠(d), Irlanda) este o luptătoare de wrestling profesionistă irlandeză care în prezent lucrează în brand-ul RAW⁠(d) sub numele de Becky Lynch.

A început să se antreneze în calitate de luptătoare profesionistă în iunie 2002. Inițial a lucrat în Irlanda și, ocazional, a făcut echipă cu fratele ei, sub numele Rebecca Knox, și-a extins curând cariera în restul Europei și America de Nord în circuitul independent, pentru mai multe promoții. În special, a concurat în campionatul Elite Canadian Wrestling⁠(d) și a devenit campioana inaugurală SuperGirls⁠(d) în iunie 2005.

În septembrie 2006, Quin a suferit o rănire severă a capului în timpul unei lupte în Germania, care a ținut-o departe de ringuri timp de mai mulți ani. Sa întors la sfârșitul anului 2012 și a semnat un contract cu World Wrestling Entertainment (WWE) în 2013, apărând pe teritoriul de dezvoltare, NXT. După sosirea ei în elencul principal din WWE în iulie 2015, a devenit campioana inaugurală din SmackDown la Backlash 2016 și de atunci (până în mai 2020) a câștigat titlul de trei ori.

Vara anului 2018 a fost vitală pentru Lynch, deoarece trecerea sa la un personaj mai agresiv a început la SummerSlam (2018), când a atacat-o pe Charlotte Flair după confruntarea cu Carmella. Lynch a văzut o creștere uriașă în popularitate și sprijin din partea fanilor. În ianuarie 2019, a câștigat meciul Royal Rumble. La 7 aprilie, în WrestleMania 35, pentru prima dată când femeile au fost ,,cap de afiș" la un eveniment WrestleMania, Lynch a câștigat Raw Women's Champion și SmackDown Women's Champion într-un Winner Takes All împotriva lui Ronda Rousey și Charlotte Flair, devenind campioană dublă și singura femeie care a deținut ambele titluri simultan. Ea este cea mai longevivă Raw Women's Champion, deținând titlul pentru 398 de zile.

În august 2019, Becky s-a logodit cu wrestler-ul profesionist Seth Rollins.

În prezent, Becky este momentan retrasă din wrestling, datorită faptului că este însărcinată.


Campionate și realizări[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Benigno, Anthony. „Becky Lynch won the 30-Woman Royal Rumble Match”. WWE. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
  2. ^ „SmackDown Women's Championship”. WWE. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
  3. ^ a b Thomas, Jeremy (). „WWE Announces Year-End Awards on Instagram”. 411mania. Arhivat din originalul de la . Accesat în .