Alexandru Albu (politician)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la un fost deputat români ales pe listele FSN. Pentru alte sensuri, vedeți Alexandru Albu (dezambiguizare).
Alexandru Albu
Date personale
Născut (96 de ani) Modificați la Wikidata
Pleșești, Jideni, Râmnicu-Sărat, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician
economist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Alexandru Albu (n. 28 aprilie 1928[1], Pleșești, județul Buzău) a fost un deputat român ales pe listele FSN în legislatura 1990-1992 și a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Națională. Alexandru Albu a fost ales în județul Buzău pe listele PDSR în legislaturile 1992-1996 și 1996-2000. În legislatura 1996-2000, Alexandru Albu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Maroc și Regatul Spaniei. Alexandru Albu a fost membru în Comisia de redactare a proiectului Constituției României. Hotărârea 2/1990 a intrat în vigoare de la data de 12/7/1990.[2]

Alexandru Albu a făcut studii de economie, s-a specializat în economia mondială și în decurs de 8 ani a fost decanul Facultății de Comerț Exterior din Academia de Studii Economice și șeful catedrei de relații economice internaționale.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Structura Camerei Deputaților
  2. ^ Systems, Indaco. „Hotărârea nr. 2/1990 privind aprobarea componenței nominale a Comisiei de redactare a proiectului Constituției României”. Lege5. 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • A. Albu și als., Activitatea economico-financiară a întreprinderii, București, Editura Științifică și Enciclopedică, 1984.

Legături externe[modificare | modificare sursă]