Aeroportul Internațional Shanghai Pudong

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Un tren de mare viteză Transrapid cu levitație magnetică părăsește aeroportul, îndreptându-se spre oraș

Aeroportul Internațional Shanghai Pudong (Shànghǎi Pǔdōng Guójì Jīcháng) este un aeroport în estul districtului Pudong din Shanghai, China. Este nodul principal pentru China Eastern Airlines.

Noul aeroport din Şanhai(China), este situat în partea de est a raionului Pudun. Aeroportul are 2 mari terminale de pasageri, înconjurate din ambele părţi cu 3 pante de zbor.  După planul general e prevăzut să se construiască pînă în 2015  şi un al treilea terminal pentru pasageri, terminalul satelit cu 2 pante de zbor, ceea ce va permite o creştere anuală de pasageri de la 60 ml. Pînă la 80 mln. . În 2002 compania germană Transrapid, specializată în construcţia trenurilor pe perne magnetice, a construit prima linie de transport rapid din lume, care uneşte  aeroportul Pudun-Şanhai  şi staţia de metro Lunianlu. Trenurile ridică o viteă de pînă la 430 km/h, traversînd distanţa de 30km în 7 minute şi 20 secunde. Aeroportul este deschis 24 din 24, ceea ce nu este caracteristic pentru companiile din china.

Aeroportul a devenit mişcarea strategică principală pentru China Airless şi Şanhai Airless. În 2007 aeroportul a înregistrat 28.92 mln. de pasageri, ceea ce a ridicat eficienţa cu 45%  pentru Terminalul 1 a cărui capacitate este de 20 mln. , care era singurul terminal funcţional în acea perioadă, în rezultat aeroportul a devenit al treilea aeroport din china după aglomerare. Cu toate acestea aeroportul din Pudun transportă mai mulţi pasageri decît aeroportul Internaţional din beijing, ocupînd după acest parametru locul 29 în lume şi locul 2 în China, astfel în 2007 atingea numărul de 17 518 790 de pasageri , cu 9 % mai mult decît în anul precedent. Chiar mai mult decît atît, Pudun are o strategie interesantă referitor la transportul de mărfuri, astfel în 2007 au fost transportate 2,5 mln. tone de marfă, ceea cel clasează pe locul 5 în lume. Traficul de mărfuri în 2007 a crescut cu 15.5% , iar după deschiderea terminalului de mărfuri în primul trimestru al anului 2008 trebuiea să crească încă cu 25% .

Istoria

Pînă la încceputul lucrului Aeroportul Internaţional din Pudun principalul aeroport din Şanhai  era Aeroportul Internaţional  Hunţiao. În 1990 creşterea capacităţii aeroportului Hunţiao a devenit imposibilă, deoarece periferiile aeroportului erau înconjurate de construcţiile civile. În rezultat guvernarea şi-a asumat responsabilitatea să găsească o alternativă aeroportului Hunţiao, pentru a primi tote zborurile internaţionale. Astfel sa găsit o zonă potrivită în apropierea coastei Pudun, unul din raianele aflate în dezvoltare din regiunea Şanhai. Pentru construcţia aeroportului sau alocat 400 mln. dolari SUA, din partea Japoniei.

Proiectul a fost realizat de arhitectul Plem Andre, astfel aeroportul a fost deschis  pe 1 octombrie 1999, iar toate zborurile internaţionale de la aeroportul Hunţiao, precum şi zborurile regionale Beijing-Macao au fost transferate lui. Prima etapă de construcţie a început în 1997 şi a ocupat doi ani, rata de investiţii fiinde de 1.67 mlrd. Dolari SUA. Aeroportul aflîndu-se la o distanţă de 30 km de centrul oraşului Şanhai, ocupa o suprafaţă de 40 km pătraţi. La prima etapă a proiectului a fost construită o pistă de categoria 4E(4000m *60m), două piste paralele, peronul de o suprafaţă de 800 000 metri pătraţi, 76 de de parcări pentru avioane şi un depozit de 50 000 metri pătraţi.

A doua pistă  s-a deschis pe 17 martie 2005, iar a treia pistă a fost dată în expoloatare în 2008, a patra pistă la momentul de faţă se află în etapa de proiectare.  Al doilea terminal a fost deschis pe 26 martie 2008, iar al treilea terminal se află la etapa de proiectare. Planul general prevede construcţia a trei terminale , două săli satelit şi 5 piste paralele, în rezultat capacitatea de de transportare trebuie să crească pînă la 100 mln. pasageri anual.

Zborurile internaţionale ale aeroportului Hunţiao au repornit din octombrie 2007, zborurile fiind spre  Tokio Haneda. Scopul acestui aeroport a devenit crearea comfortului maximal oferind condiţiile de Bussines Klass. Faptul că Hunţiao, Haneda şi Gimpo se află mult mai aproape de staţiile de metropoliten, decît noile aeroporturi care se află la distanţe mari ca Pudun.

Dezvoltarea

În 2004 aeroportul servea peste 500 de zboruri pe zi, transportînd cam 21 mln. de pasageri. Aeroportul Internaţional Pudun se clasifică pe locul şase după transportarea de pasageri şi locul 29 după transportul de mărfuri.

Aeroportul Internaţional Şanhai -Pudun suferă permanenta creştere a veniturilor şi investiţiilor. Se aşteaptă că UPS şi DHL în anii apropiaţi vor deschide centre pentru prelucrarea mărfurilor, iar în acest caz aeroportul Pudun vă deveni primul aeroport ce va avea 2 centre speciale internaionale.

Pudun în orele de vîrf serveşte o mare cantitate de zboruri, de aceea apare necesitatea de formare a centrelor de deservire şi pe peroane.Astfel parcările fiind toate ocupate. Soluţia este construcţia încă unui terminale şi a unei piste de zbor. Planurile ambiţioase referitor la dezvoltarea de viitor a aeroportului constau în construcţia altor terminale adiţionale , săli de tranziţie şi piste de zbor. Planurile de viitor referitor la proiectarea acestui aeroport  se închee în 2015.

Infrastructura

Aeroportul este dotat cu 28 de de căi suspendate, 128 de parcări. La moment funcţionează 2 piste de zbor, ce au 4000m de categoria 4E şi de 3800 m de categoria 4 F capabilă să primească Airbas A380. Iar al 3 pistă de zbor va fi de categoria 4F.

Terminalul 1 a fost construit după proiectul aeroportului internaţional Kansai, cu 28 de ieşiri.Aspectul exterior al terminalului este în formă de valuri. Capacitatea de trecere al terminalului fiind de 20 mln. de pasageri anual. În terminal găsim 204 case de recepţie, 13 centuri de bagaje, cu o suprafaţă totală de 280 000 metri pătraţi.

Transportul

Transportul Transrapid a construit calea ferată pentru TGV-uri începînd de la aeroportul Internaţional Pudun pînă la metroul Lunianlu. Linia a fost deschisă în 2002. Viteza maximă a TGV-ului e de 431 km/h şi parcurge o distanţă de 30 km. Nodul de transport general va fi dat în exploatare în anul 2015.     

Galerie foto[modificare | modificare sursă]

Linii aeriene[modificare | modificare sursă]

Companie aeriene Destinații
Aeroflot Moscova-Sheremetyevo
Aeroméxico Mexico City, Tijuana
Air Canada Toronto-Pearson, Vancouver
Air China Beijing-Capital, Chengdu, Chongqing, Frankfurt, Fukuoka, Guangzhou, Guilin, Guiyang, Hohhot, Jiuzhaigou, Lanzhou, Melbourne, Milano-Malpensa, Nagoya-Centrair, Osaka-Kansai, Paris-Charles de Gaulle, Sendai, Shenzhen, Sydney, Taipei-Taoyuan, Tokio-Narita, Wenzhou, Xi'an, Xichang, Yichang, Yinchuan
Air China
operat de Dalian Airlines
Dalian
Air France Paris-Charles de Gaulle
Air India Delhi, Mumbai
Air Koryo Sezonier: Pyongyang
Air Macau Macau
Air Mauritius Mauritius
Air New Zealand Auckland
AirAsia X Kuala Lumpur
All Nippon Airways Osaka-Kansai, Tokio-Narita
Sezonier: Nagoya-Centrair
American Airlines Chicago-O'Hare, Los Angeles
Asiana Airlines Busan, Seul-Incheon
British Airways Londra-Heathrow
Cathay Pacific Hong Kong
Cebu Pacific Kalibo, Manila
Chengdu Airlines Chengdu
China Airlines Kaohsiung, Taipei-Taoyuan
China Eastern Airlines Bangkok-Suvarnabhumi, Beihai, Beijing-Capital, Busan, Changbaishan, Changchun, Changsha, Chengdu, Chifeng, Chongqing, Daegu, Dalian, Datong, Dazhou, Delhi, Denpasar/Bali, Dubai, Dunhuang, Frankfurt, Fukuoka, Fuzhou, Guangzhou, Guilin, Guiyang, Gwangju, Haikou, Hamburg, Handan, Hanoi, Harbin, Hefei, Hiroshima, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Honolulu, Huai'an, Jeju, Jiayuguan, Jinan, Jiuzhaigou, Kagoshima, Komatsu, Kuala Lumpur, Kunming, Lanzhou, Lhasa, Lijiang, Linyi, Liping, Liuzhou, Londra-Heathrow, Los Angeles, Luzhou, Macau, Manila [începând cu 18 octombrie 2013, Matsuyama, Melbourne, Mohe, Moscova-Sheremetyevo, Mudanjiang, Nagasaki, Nagoya-Centrair, Naha, Nanchang, Nanchong, Nanjing, New York-JFK, Niigata, Okayama, Osaka-Kansai, Paris-Charles de Gaulle, Phnom Penh, Qingdao, Qinhuangdao, Roma-Fiumicino, San Francisco, Sanya, Sapporo-Chitose, Seul-Incheon, Shenyang, Shenzhen, Shijiazhuang, Shizuoka, Siem Reap, Singapore, Sydney, Taipei-Taoyuan, Taiyuan, Taizhou, Tianjin, Tokio-Narita, Urumqi, Vancouver, Wenzhou, Wuhan, Xiamen, Xi'an, Xingyi, Xining, Yan'an, Yanji, Yantai, Yibin, Yichun, Yinchuan, Yulin, Zhangjiajie, Zhengzhou, Zhoushan
Sezonier: Cairns,[1] Kota Kinabalu
China Southern Airlines Changbaishan, Changchun, Dalian, Dandong, Daqing, Guangzhou, Guiyang, Haikou, Harbin, Jiamusi, Kunming, Mudanjiang, Nagoya-Centrair, Nanning, Qingdao, Qiqihar, Sanya, Seul-Incheon, Shenyang, Shenzhen, Urumqi, Taipei-Taoyuan, Wuhan, Xi'an, Xining, Zhengzhou, Zhuhai
China Southern Airlines
operat de Chongqing Airlines
Chongqing
Delta Air Lines Detroit, Seattle/Tacoma, Tokio-Narita
Dragonair Hong Kong
Emirates Dubai
Etihad Airways Abu Dhabi
EVA Air Kaohsiung, Taipei-Taoyuan
Finnair Helsinki
Garuda Indonesia Jakarta-Soekarno-Hatta
Hainan Airlines Haikou, Lanzhou, Tianjin, Xi'an, Xining
Hong Kong Airlines Hong Kong
Hunnu Air Ulaanbaatar
Japan Airlines Nagoya-Centrair, Osaka-Kansai, Tokio-Narita
Jin Air Jeju
Juneyao Airlines Bangkok-Suvarnabhumi, Baotou, Beihai, Changchun, Changsha, Chiang Mai, Chongqing, Dalian, Dongying, Fuzhou, Guilin, Haikou, Hailar, Harbin, Hong Kong, Jeju, Lijiang, Macau, Phuket, Qingdao, Sanya, Shenyang, Shijiazhuang, Tianjin, Tongliao, Wuhan, Xiamen, Xi'an, Xining, Yangyang, Yichang, Yinchuan, Zhuhai
KLM Amsterdam
Korean Air Busan, Seul-Incheon
Lucky Air Kunming
Lufthansa Frankfurt, München
Mahan Air Teheran-Imam Khomeini
Malaysia Airlines Kota Kinabalu, Kuala Lumpur
Mega Maldives Malé
PAL Express Kalibo
Philippine Airlines Manila
Qantas Sydney
Qatar Airways Doha
Royal Brunei Airlines Bandar Seri Begawan
Scandinavian Airlines Copenhaga
Shandong Airlines Qingdao, Yantai
Shanghai Airlines Bangkok-Suvarnabhumi, Busan, Changchun, Changsha, Dalian, Da Nang, Guangzhou, Guilin, Guiyang, Haikou, Harbin, Jinzhou, Mianyang, Nanning, Ordos, Osaka-Kansai, Phuket, Qinhuangdao, Sanya, Seul-Incheon, Shenyang, Taipei-Songshan, Tangshan, Tianjin, Toyama, Wanzhou, Xiamen, Xi'an, Yichang, Yuncheng, Zhangjiajie, Zhanjiang, Zhengzhou, Zhuhai
Shenzhen Airlines Quanzhou, Nanchang, Shenzhen
Sichuan Airlines Chengdu, Chongqing, Saipan
Singapore Airlines Singapore
Spring Airlines Bangkok-Suvarnabhumi, Beijing-Capital, Changbaishan, Changchun, Chongqing, Dalian, Guilin, Guiyang, Harbin, Hong Kong, Ibaraki, Jeju, Kota Kinabalu, Kunming, Lanzhou, Macau, Manzhouli, Mianyang, Nanning, Phuket, Qingdao, Saga, Sanya, Shenyang, Siem Reap, Takamatsu, Tianjin, Xiamen, Xi'an, Zhangjiajie, Zhuhai
SriLankan Airlines Bangkok-Suvarnabhumi, Colombo, Hambantota
Swiss International Air Lines Zürich
Thai Airways International Bangkok-Suvarnabhumi
Tianjin Airlines Weifang
Tigerair Philippines Kalibo
Transasia Airways Taichung, Taipei-Songshan, Taipei-Taoyuan
Turkish Airlines Istanbul-Atatürk
United Airlines Chicago-O'Hare, Los Angeles, Newark, San Francisco
Vietnam Airlines Hanoi, Ho Chi Minh City
Virgin Atlantic Airways Londra-Heathrow
Zest Airways Kalibo [până la 31 august 2013], Manila

Referințe și note[modificare | modificare sursă]