Aeroportul Internațional Changi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aeroportul Internațional Changi
Identificare
Cod IATASIN  Modificați la Wikidata
Cod ICAOWSSS  Modificați la Wikidata
Localizare
Coordonate1°21′33″N 103°59′22″E ({{PAGENAME}}) / 1.35917°N 103.98944°E
Altitudine22 picioare  Modificați la Wikidata
LocalitateChangi[*][[Changi (area at the eastern end of Singapore)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară Singapore
Zonă deservităSingapore[1]  Modificați la Wikidata
Istorie
Denumit dupăSingapore
Changi[*][[Changi (area at the eastern end of Singapore)|​]]  Modificați la Wikidata
Data construirii  Modificați la Wikidata
Data deschiderii  Modificați la Wikidata
Dotări și structură
Administrație și operare
ProprietarSingapore  Modificați la Wikidata
Sistem de piste
Orientare Dimensiuni Suprafața
02L/20R4.000 m × 60 masfalt[*]
02C/20C4.000 m × 60 masfalt[*]
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Interiorul Aeroportului Internațional Changi

Aeroportul Internațional Singapore-Changi (Singapore Changi Airport în engleză, 新加坡樟宜机场/Xīnjiāpō Zhāngyí Jīchăng în chineză, Lapangan Terbang Changi Singapura în malay, சிங்கப்பூர் சாங்கி விமானநிலையம în tamilă) este un punct principal de aviație din Singapore, Asia. Codul său IATA este SIN. Aeroportul este situat în Changi, o localitate 20 km est-nord-est de la centrul orașului Singapore. Changi-ul este servit de 79 de companii de aviație, incluzând Singapore Airlines, linia aeriană națională; aproximativ 4,000 de zboruri pe săptămână trec prin aeroport, de la 177 de orașe din toată lumea. Aeroportul are un personal de 13.000 de persoane și generează $4,5 miliarde pentru economia Singaporului. În imediata vecinătate a aeroportului se găsește celebrul lagăr japonez din timpul Celui de al Doilea Război Mondial, descris de prozatorul englez James Clavell în romanul omonim. În interiorul muzeului închisorii pot fi admirate frescele originale ale capelei, picate de deținuții britanici, dintre care mulți și-au pierdut viața aici din cauza condițiilor de deten'ie extrem de grele și a climei tropicale.

Statistici[modificare | modificare sursă]

Vezi interogarea Wikidata.

Transport din/spre oraș[modificare | modificare sursă]

Terminalul 2

Aeroportul Changi este legat de diverse alte localități din Singapore prin sistemul de transport în comun. Din 2002, linia est-vest a metroului vine până la aeroport, la stația Changi Airport. Călătoria până în centrul orașului (stația de metrou City Hall) durează 26 de minute, cu transfer la Tanah Merah. De asemenea, șase rute de autobuz trec prin Aeroportul Changi, mergând spre centrul orașului și diverse suburbii. Taxiul sau limuzina sunt alte alternativ pentru transportul între aeroport și oraș.

  1. ^ https://store.aci.aero/wp-content/uploads/2018/05/2014_Traffic_Report_sample.xlsx  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)