Yu-Gi-Oh! GX

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Yu-Gi-Oh! GX
遊戯王! デュエルモンスターズGX (Yū-Gi-ō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu)
Informații generale
GenAcțiune
Aventură
Comedie
FormatAnime
Creator(i)Kazuki Takahashi
Disponibil în românădublat sau subtitrat
Nr. de sezoane4
Nr. de episoade180 (list of Yu-Gi-Oh! GX episodes[*]  Modificați la Wikidata)
Producție
Companie(i) de producțieGallop
Difuzare
Canal originarTV Tokyo
Difuzare originară6 octombrie 2004
Legături externe
site web oficial
Internet Movie Database

Yu-Gi-Oh! GX (遊 ☆ 戯 ☆ 王デュエルモンスターズGX |Yū-Gi-ō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu), cunoscut în Japonia ca Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX, este un joc anime spin-off și sequel din originalul "Yu-Gi-Oh! Duel Monsters anime. A fost difuzată în Japonia în TV Tokyo între 6 octombrie 2004 și 26 martie 2008 și a fost urmată de "Yu-Gi-Oh! 5D's . Yu-Gi-Oh! GX "urmărește exploatările lui Judai Yuki (Jaden Yuki în versiunea 4Kids) și însoțitorii săi în timp ce participă la Duel Academia (Academia Duel în versiunea 4Kids). Acesta a fost ulterior numit în limba engleză de către 4Licensing Corporation și 4Kids Entertainment și un spinoff de manga a fost creat de Naoyuki Kageyama.

Plot[modificare | modificare sursă]

Are loc la zece ani după evenimentele din seria originală Yu-Gi-Oh!], "Yu-Gi-Oh! GX "urmează o nouă generație de dueliști, inclusiv un băiat pe nume Judai Yuki (Jaden Yuki), care participă la Academia Duel, o școală fondată de Seto Kaiba, care pregătește dueliști în domeniul Duel Monsters. Judai / Jaden face diverși prieteni și rivali și se confruntă cu multe provocări în paralel cu puntea sa Hero Elemental și cu o carte cu Kuriboh aripi dat lui [Yugi Muto].

Producție[modificare | modificare sursă]

Yu-Gi-Oh! GX este produs de Nihon Ad Systems, Inc., regizat de Hatsuki Tsuji. Scripturile sunt pregătite de o echipă alternativă de scriitori - Shin Yoshida, Jun Maekawa, Akemi Omode, Yasuyuki Suzuki - cu aranjamente muzicale de Yutaka Minobe.Takuya Hiramitsu se ocupă de direcția sănătoasă, sub supravegherea lui Yūji Mitsuya. Caracterul și desenele monștrilor sunt supravegheate de Kenichi Hara, în timp ce aspectul Duel este supravegheat de Masahiro Hikokubo. "GX" în titlul seriei este scurt pentru termenul "Generație neXt". "GENEX" a fost conceput ca titlul original al seriei, așa cum se poate arăta în opera de artă promoțională timpurie. Se referă, de asemenea, la turneul GX care are loc între episoadele 84 și 104.

Programul este împărțit în episoade clasificate ca "transformări". Succesiunea title sequence și creditele de închidere sunt însoțite de versuri care variază în cursul seriei, iar primul dintre acestea este imediat urmat de numărul și titlul unui episod individual. Eyecatch încep și termină pauzele comerciale la jumătatea fiecărui episod; în primul sezon, au fost două ecouri pe fiecare episod, de obicei, prezentând adversarii și monștrii lor cheie pentru un anumit episod, în timp ce în sezoanele de mai târziu apare un singur ocular cu doar dueliste. După credite, se face o previzualizare a episodului următor, relatată cel mai frecvent de Kenn și Masami Suzuki, urmată de un scurt segment "Cel mai puternic card din ziua de azi".

Media[modificare | modificare sursă]

Anime[modificare | modificare sursă]

Seria de 180 de episoade a fost produsă de Gallop și a fost difuzată în Japonia la TV Tokyo între 6 octombrie 2004 și 26 martie 2008 și a fost urmată de "Yu-Gi-Oh! 5D's


Acesta a fost ulterior licențiat de 4Kids Entertainment și adaptat în limba engleză, preluat de Cartoon Network și 4Kids TV în America de Nord, unde este distribuit și de Warner Bros. și Warner Bros Animation. Ca și adaptările anterioare ale lui 4Kids, au fost făcute mai multe modificări de la versiunea originală japoneză, inclusiv numele și personajele personajelor, coloana sonoră, efectele sonore, apariția unor imagini vizuale cum ar fi contoarele Life Point și aspectul cărților. Povestea și unele dintre imaginile vizuale sunt de asemenea editate pentru a elimina referințele la moarte, sânge, violență și religie, pentru a face seria potrivită pentru un public mai mic. De asemenea, orice text în limba scrisă, fie japoneză sau engleză, este șters sau înlocuit cu conținut necitit. Aceste editări sunt, de asemenea, folosite în diverse localizări ale spectacolului în țări din afara Asiei, unde 4 copii au avut drepturi de distribuție. Cel de-al patrulea sezon nu a fost numit, deoarece a fost înlocuit cu aerul nord-american de "Yu-Gi-Oh! 5D's în septembrie 2008.

Episoadele dublate au fost încărcate pe pagina de 4Kids YouTube până pe 29 martie 2011, când Nihon Ad Systems și TV Tokyo au dat în judecată 4Kids și au reziliat acordul de licențiere pentru Yu-Gi-Oh! franciza. Seria este în prezent licențiată de către 4K Media Inc.. Crunchyroll sunt în curs de redirecționare episoade dublate și au început să difuzeze subtitrarea versiunii japoneze a seriei în august 2015.


References[modificare | modificare sursă]


External links[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Yu-Gi-Oh! GX.

Format:Yu-Gi-Oh! Format:Gallop (studio) Format:Toonami-anime