Sari la conținut

You Won't Be Alone

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
You Won't Be Alone
Rating
Titlu originalYou Won't Be Alone
Genfilm de groază
film fantastic[*]  Modificați la Wikidata
RegizorGoran Stolevski[*][[Goran Stolevski (Australian film director and screen writer)|​]]  Modificați la Wikidata
ScenaristGoran Stolevski[*][[Goran Stolevski (Australian film director and screen writer)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuțieNoomi Rapace
Anamaria Marinca
Alice Englert[*][[Alice Englert (actriță australiană)|​]]
Carloto Cotta[*][[Carloto Cotta (actor portughez)|​]]
Félix Maritaud[*][[Félix Maritaud (actor francez)|​]]  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Țara Australia
 Statele Unite ale Americii
 Serbia  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba macedoneană  Modificați la Wikidata
NominalizăriInternational Submission to the Academy Awards[*][[International Submission to the Academy Awards (A film submitted for Academy Awards consideration by a country's approved organization (jury or committee).)|​]] (Australia, )  Modificați la Wikidata
Website oficialhttps://www.focusfeatures.com/you-wont-be-alone  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

You Won't Be Alone este un film de groază de fantezie întunecată din 2022 scris și regizat de Goran Stolevski. Este o coproducție internațională între Australia, Regatul Unit și Serbia, în limba macedoneană, și marchează debutul regizoral al lui Stolevski.[1]

Filmul spune povestea Nevenei, o fată mută din Macedonia secolului al XIX-lea, care este luată dintr-o viață sigură plină de singurătate de vrăjitoarea Maria, care o transformă într-o vrăjitoare schimbătoare de formă înainte de a o părăsi, ceea ce o face pe fata fără nicio idee să exploreze lumea de deasupra pământului pentru prima dată și să învețe despre umanitate, pierdere și dragoste - în timp ce Maria privește furioasă. În rolurile principale interpretează actorii Sara Klimoska, Alice Englert, Carloto Cotta și Noomi Rapace, precum și Anamaria Marinca ca Maria.

You Won't Be Alone a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2022 în competiția World Cinema Dramatic la 22 ianuarie 2022. Filmul a fost lansat în cinematografe la 1 aprilie 2022 în Statele Unite ale Americii de Focus Features,[2] iar mai târziu pe 22 septembrie în Australia de Madman Films. A primit aprecieri critice și mai târziu a fost selectat ca propunerea Australiei la Premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin, dar nu a fost nominalizat.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Australian Supernatural Horror You Won't Be Alone Wraps in Serbia, Snapped Up by Focus Features”. FilmInk.au. . Accesat în . 
  2. ^ Wiseman, Andreas (). „Focus Features Boards Supernatural Horror 'You Won't Be Alone' From 'The Babadook' Producer; Noomi Rapace, Anamaria Marinca & Alice Englert Among Cast”. Deadline Hollywood. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]