You Rock My World

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
You Rock My World
Yrmwsingle.jpg
Disc single de Michael Jackson
De pe albumul Invincible
Lansare 23 octombrie, 2001
Format CD single
Înregistrare iulie - septembrie 2000
Gen R&B, Funk, Pop
Durată 5:38 (Versiune Album)
4:25 (Radio Mix)
Casă de discuri Epic Records
Textier Michael Jackson  Modificați la Wikidata
Producător Michael Jackson
Rodney "Darkchild" Jerkins
Cronologie – Michael Jackson
"Smile"
(1997)
"You Rock My World"
(2001)
"Cry"
(2001)

You Rock My World este un single al cântărețului american Michael Jackson de pe albumul Invincible. Piesa a ajuns pe locul zece în topul Billboard Hot 100, în Statele Unite.

Videoclipul melodiei, care durează treisprezece minute și jumătate, a fost regizat de Paul Hunter și îi cuprinde în distribuție pe actorii Chris Tucker și Marlon Brando. În videoclip, Jackson și Tucker joacă rolul a doi bărbați care încearcă să obțină afecțiunea unei femei. Videoclipul a fost comparat cu videouri anterioare ale lui Jackson "Smooth Criminal" și "The Way You Make Me Feel".

"You Rock My World" a ocupat locul 10 în Billboard Hot 100 și a fost ultimul cântec a lui Jackson care a ajuns în top 10 în Statele Unite până la "Love Never Felt So Good", which featured Justin Timberlake, peaked at number 9 in 2014. These chart position was attained based on airplay alone, as no commercial single was issued in the United States. The track reached number one in France, Poland, Portugal, Romania, South Africa, and Spain. It also peaked within the top ten in Australia, Austria, Canada, Denmark, Finland, Italy, Sweden, Switzerland, and the United Kingdom. The song was nominated for a Grammy Award for Best Male Pop Vocal Performance at the 44th Grammy Awards.

"You Rock My World" a fost cântat de Jackson numai de două ori la Madison Square Garden în New York în concertele de pe 7 și 10 septembrie 2001 pentru a celebra cariera lui Jackson ca artist solo. Imagini ale spectacolului au apărut pe DVD-ul televiziunii americane CBS numit Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration.[1]  1. ^ „you rock”.