Thriller 25

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
  • Thriller 25 este a 25-a ediție aniversară a albumului de studio Thriller al americanului Michael Jackson. Albumul inițial vândut între 51 și 65 de milioane de exemplare în întreaga lume, ceea ce face cel mai bine vandut album din lume din toate timpurile. Perspectiva unei "al doilea capitol" a Thriller a fost mai întâi discutate în public pe Access Hollywood la sfârșitul anului 2006. Jackson a declarat că va discuta ideea cu colaborator will.i.am. Acesta a fost lansat in Australia pe 08 februarie 2008, pe plan internațional la 11 februarie 2008, iar în Statele Unite pe 12 februarie 2008 de către Epic Records, Legacy Recordings si MJJ Productions.
  • Thriller 25 a fost lansat de divizare re-emite Sony BMG, a Legacy Recordings. În Regatul Unit, BBFC a dat un certificat de "15", deoarece a inclus videoclipul pentru "Thriller". Acesta este primul album Jackson cu un certificat de vârstă. Împreună cu materialul original,albumul conținea remixuri, un material nou, un DVD si colaborari cu mai multi artiști contemporani.
  • Două single, "The Girl Is Mine 2008" și "Wanna Be Startin Somethin' 2008", au fost adaugate albumului de succes și o serie de alte remixuri .Thriller 25 a fost un succes comercial, vanzarea trei milioane de exemplare în întreaga lume în cele 12 săptămâni și a fost în general bine primit printre critici, în ciuda punctul lor de vedere că noul material nu a fost la fel de inspirat ca și originalul.