Winfried Otto Schumann

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Winfried Otto Schumann

Winfried Otto Schumann în 1974
Date personale
Născut20 mai 1888
Tübingen, Regatul Württemberg
Decedat22 septembrie 1974
Germania München, Germania
Cetățenie Germania Modificați la Wikidata
Ocupațiefizician
cadru didactic universitar[*]
geofizician[*] Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiMünchen Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană[1] Modificați la Wikidata
Activitate
DomeniuElectrodinamică, geofizică

Winfried Otto Schumann (n. 20 mai 1888, Tübingen, Regatul Württemberg - d. 22 septembrie 1974, München, Germania) a fost un fizician german care a presupus că există rezonanța Schumann, o serie de rezonanțe de frecvență joasă cauzate de descărcările electrice din atmosferă.

Viața[modificare | modificare sursă]

Copilăria și-a petrecut-o în Kassel și în Berndorf lângă Viena. A studiat Electrotehnica la Universitatea din Karlsruhe. A promovat în 1912 cu tema Tehnologie de Înaltă tensiune.

Înainte de Primul Război Mondial a fost șeful laboratorului de Înaltă Tensiune la Brown, Boveri & Cie. În 1920 a fost profesor la Universitatea din Stuttgart, unde a fost asistent[necesită citare]. Apoi a fost profesor de fizică la Universitatea din Jena. A fost profesor în 1924 la laboratorul de electrofizică al Universității tehnice din München, unde a rămas până la pensionare, în 1961. În 1947 i s-a decernat titlul de Membru a Academiei Bavareze pentru Stiință.

Winfried Otto Schumann a murit la vârsta de 86 de ani.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ CONOR[*][[CONOR (authority control file for author and corporate names in Slovene system COBISS)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)