William Ellis (misionar)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
William Ellis

William Ellis (n. 24 august 1794, d. 9 iunie 1872) a fost un autor englez și misionar. A călătorit prin Arhipelagul Societății, Insulele Hawaii și Madagascar și a scris mai multe cărți care descriu experiențele sale.

Viața timpurie[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Londra din părinți care făceau parte din clasa muncitoare.[1]

În tinerețe a început să fie interesat de plante și a devenit grădinar, prima dată în estul Angliei, apoi la o pepinieră la nord de Londra și în cele din urmă pentru o familie bogată din Stoke Newington. Fiind o natură religioasă, a făcut cerere să fie admis la școala de misionari "London Missionary Society" și a fost acceptat.

Viața sa[modificare | modificare sursă]

Viața și-a petrecut-o călătorind prin Arhipelagul Societății, Insulele Hawaii și Madagascar. A scris mai multe cărți care descriu experiențele sale.

Moartea sa[modificare | modificare sursă]

În 1872 a răcit într-o călătorie cu trenul și a murit la 9 iunie 1872. Soția sa, Sarah Ellis, a murit șapte zile mai târziu la 16 iunie. După treizeci și cinci ani de căsătorie, au murit la o săptămână unul de celălalt. O biografie scrisă de fiul său John împreună cu Henry Allon a fost publicată la scurt timp după moartea sa.[2]

Lucrări[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de William Ellis
Wikisursă
La Wikisursă există texte originale legate de Journal Of William Ellis (1825)