Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Cerc de învățare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine ați venit la Cercul de învățare pe tema editării paginilor Wikipedia. Materialul este creat de Fundația Progress în colaborare cu Wikimedians of Romania and Moldova, cu susținerea Institutului Goethe București și este disponibil pentru bibliotecari sau alți doritori.

Cercurile de învățare reprezintă o metodologie creată de către Peer 2 Peer University și Biblioteca Publică din Chicago în 2015 pornind de la modelul de învățare de la egal la egal. Cercurile de învățare s-au răspândit în bibliotecile și centrele comunitare din America de Nord, Africa de Est și Europa. În 2021, Fundația Progress în parteneriat cu P2PU[1] vor aduce cercurile de învățare în România cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul proiectului Erasmus+- Learning circles in libraries.

Cercurile de învățare sunt:

  1. Deschise publicului
  2. Gratuite pentru toți participanții
  3. Recurente (în general au 6–8 întâlniri).

Cercurile de învățare sunt conduse de un facilitator și nu de către un profesor. Asta înseamnă că persoana care organizează cercurile tale de învățare nu este un expert în subiectul pe care urmează să îl înveți. El este acolo pentru a ghida grupul prin curs și pentru a asigura că spațiul de întâlnire este pregătit în fiecare săptămână.[2]

Sesiuni ale Cercului de învățare (Modul 1) Întâlniri săptămânale[modificare sursă]

  1. /Săptămâna 1
  2. /Săptămâna 2
  3. /Săptămâna 3
  4. /Săptămâna 4
  5. /Săptămâna 5
  6. /Săptămâna 6

Participanți cercul de învățare octombrie - noiembrie 2021[modificare sursă]

Participanți cercul de învățare iunie-iulie 2021[modificare sursă]

Materiale ajutătoare[modificare sursă]