Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Cerc de învățare/Săptămâna 2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Întâlnire are loc la data și ora stabilite de facilitator și anunțate pe email. Întâlnirea poate fi online sau offline. Durata acestei întâlniri este de 90 de minute.


Conectare participanți[modificare sursă]

Toți participanții se prezintă și povestesc despre 2 teme care îi interesează și despre care se informează des de pe Wikipedia. Temele menționate se adupă pe un flip chart sau un document colaborativ astfel încât, la finalul prezentării să aveți o imagine compactă a intereselor existente în grupul de participanți.

(Timp: aprox 30 min)

Studiu individual[modificare sursă]

Pentru început parcurgeți lista articolelor de calitate și/sau lista articolelor bune din domeniul dvs. de interes. Alegeți 1 articol (nu foarte lung) și citiți-l. Observați elementele articolelor și secțiunile folosite. Apoi citiți despre structura generală a unui articol în secținea dedicată: Titluri de secține.
(Timp: aprox 10 min)

Activitate de grup[modificare sursă]

Fiecare participant, pe o foaie albă listează (cu litere de tipar) numele secțiunilor unui articol Wikipedia - așa cum își aduce aminte că se numesc. Decupează apoi fiecare titlu de secțiune în parte și așează secțiunei în ordine pentru un articol Wikipedia. În grup stabilesc împreună denumirile și ordinea secțiunilor.
(timp aprox. 20 min)

Exercițiu de reflecție și fixare[modificare sursă]

Discutați care sunt secțiunile unui articol pe Wikipedia și care ar fi o structură minimală a unui articol. De ce sunt necesare acele secțiuni? De ce nu altele? Finalizați cu un plan pentru o structură de articol la care vă gândiți.
(Timp: aprox 30 min)

Materiale ajutătoare[modificare sursă]

-> Următoarea întâlnire

<- Întâlnire anterioară