Wikipedia:Reevaluări articole de calitate/Basarab I/Arhiva 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Basarab I[modificare sursă]

Cel puțin formal, articolul pare în ordine. Însă a fost puternic contestat în februarie 2014 pe pagina de discuții, iar din iunie a fost și etichetat că are nevoie de curățenie.

La o privire mai atentă, pare a fi acordată o greutate foarte mare unor aspecte care se încadrează mai degrabă la „Țara Românească sub Basarab” decât la articolul biografic  — este contestabil acest punct, având în vedere îndepărtarea în timp și sărăcia surselor.

Însă la privire mai atentă, sunt cel puțin părți inacceptabile. Acest paragraf sau este cercetare originală, sau plagiat:

Mai trebuie să ținem cont și de faptul că românii utilizau prenume de origini variate pentru copiii lor. Nu știu pe ce autoritate se baza Raszonyi, urmat de Neagu Djuvara, când scria ca “în niciun caz cnezii și voievozii slavo-români și creștini nu și-ar fi botezat copiii cu asemenea nume” turcești, tătărești etc. (De unde o fi știind el acest detaliu de care nu vorbește niciun document?).

--Mihai (discuție) 17 august 2014 06:10 (EEST)[răspunde]

This article is in need of revision, as it shows a portrait of at least 3 different people other than Basarab I, according to Historian Matei Cazacu in his book 'Ioan Basarab, Un domn Roman la inceputurile Tarii Romanesti', ed. Cartier, 2013Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 188.26.192.38 (discuție • contribuții).
Cred că ar fi mai productiv ca Pitea să facă o listă exhaustivă a părților care nu-i convin ca să poată fi corectate, nu să ne servească nemulțumiri cu țârâita.--109.100.41.154 (discuție) 9 decembrie 2014 17:09 (EET)[răspunde]
Discuție încheiată. Articolului i se retrage statutul, fiind un articol plin de speculații, lucru nepotrivit standardelor AC.— Ionutzmovie discută 16 februarie 2015 05:53 (EET)[răspunde]