Wikipedia:Propuneri pentru liste de calitate/Lista statelor cu recunoaștere limitată

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Lista statelor cu recunoaștere limitată[modificare sursă]

Autopropunere. Este o listă completă, bine susținută de surse. Îndeplinește toate criteriile. --Aether (᾿Αιθήρ) 12 aprilie 2009 13:32 (EEST)[răspunde]

  • Obiecții:
    • După ce criteriu sunt înșiruite statele în fiecare tabel (acolo unde este cazul)? Bănuiesc că, în mod normal, în ordine alfabetică, numai că limba engleză este diferită de cea română.
    • Note:
      • La nota numărul 7 sunt două legături externe. Ar trebui separate și create două note separate pentru fiecare publicație. Legătura către BBC duce de fapt la BBC (dezambiguizare). La fel și la nota numărul 8.
      • La nota numărul 2, „The Ministry of Foreign Affairs” se poate traduce în limba română, pentru că nu este un minister specific acelei republici.
      • Pentru Transnistria nu există și alte referințe, decât un film? Eu, ca cititor, nu pot fi pe deplin mulțumit, am nevoie de surse mai solide.
      • La nota numărul 5 există o greșeală de tipar.
      • La nota numărul 15, cine a publicat articolul (agenție, persoană)? La fel și la 18, informațiile despre tratat sunt ambigue.
      • La nota 20, link-ul trebuia să fie „Discuțiile la Seul despre reunificare”, nu „Discuțiile la”.
    • Nu sunt de acord cu legăturile către alte Wikipedii. Dacă articolul nu există, lăsăm link roșu. Dacă avem nevoie de informații, iar ele nu sunt în Wikipedia noastră, le scriem integral, nu punem legături către alții în cadrul articolului.
    • Nevoie de link către Convenția de la Montevideo, legea internațională, recunoaștere diplomatică (chiar dacă articolele nu există).
    • Nevoie de reformulare: „Cipru și Republica Cehă, sunt recunoscute de marea majoritate de națiuni și sunt membre a Națiunilor Unite”.
    • Legăturile externe din josul paginii duc către articole de presă, dar fără a se preciza pe ce agenție de presă, ziar, revistă (eventual și precizarea autorului) apar.
  • Altceva nu am mai găsit (nici nu prea există conținut foarte mult), sursele sunt de încredere, formatarea notelor este în regulă.—Sebimesaj 14 aprilie 2009 22:52 (EEST)[răspunde]
Rezolvat Rezolvat cam toate cerințele, mai puțin cea cu notele de subsol care duc spre articole din en:wp. În primul rând, mulțumesc că ai stat și ai analizat articolul; sper măcar că ți-a plăcut și ți s-a părut interesant. În al doilea rând: de ce nu am schimbat legăturile spre en:wp. Eu nu sunt de acord să privăm cititorii de astfel de informații importante doar pentru că această Wikipedie duce mari lipsuri (și, dacă e să fim realiști, mă îndoiesc că articolele respective vor fi create curând). Acele note au un rol: să arate cititorului informații suplimentare, care sunt relevante, dar nu destul cât să fie incluse pe lista aceasta. Criteriul 4 pentru LC spune: trebuie să aibă o lungime adecvată subiectului, să rămână concentrată pe acesta fără să cuprindă detalii inutile. Din punctul de vedere al acestei liste, acele detalii din articolele la care fac legătura sunt „inutile”, dar din punctul de vedere a țării respective, este foarte important (dar articolul nu este despre o anumită țară, ci despre toate care au recunoaștere limitată). Când pe wp:ro o să existe articolele, am să schimb legătura - desigur. Până atunci, o să las așa.--Aether (᾿Αιθήρ) 15 aprilie 2009 16:13 (EEST)[răspunde]
Susțin. Am înțeles, dar sper că va fi actualizată atunci când vor apărea articolele. Am mai făcut niște modificări de stil, am scris înclinat publicațiile, am mai pus niște legături interne către unele ziare etc. Acum totul pare în regulă.—Sebimesaj 16 aprilie 2009 14:12 (EEST)[răspunde]
Discuție încheiată. Rezultat: se acordă statutul de listă de calitate.—Sebimesaj 30 aprilie 2009 18:36 (EEST)[răspunde]