Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Circuitul apei în natură/Arhiva 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Circuitul apei în natură[modificare sursă]

Autopropunere.

Articolul este propus pentru următoarele motive:

1. Articolul este mai complet decât articolele referitoare la același subiect din alte ediții Wikipedia

  • Articolul cuprinde un paragraf despre istoricul concepțiilor despre circuitul apei. Anumite elemente istorice, mai puțin detailiate sunt incluse în ediția germană. Consider acest element important pentru o enciclopedie. Într-un curs de școală, este suficient să se prezinte caracteristicele circuitului apei în natură, ceea ce este suficient pentru elevi sau studenți să înțeleagă conceptul. Un articol de enciclopedie trebuie, prin definiție, să fie mai cuprinzător, punând la dispoziția eventualilor cititori și alte elemente esențiale asupra noțiunii. Este perfect posibil ca cineva care consultă enciclopedia, să caute elementele istorice (sau de alt ordin) referitoare la ciclu și nu neapărat simpla descriere a ciclului.
  • Articolul prezintă și alte elemente cum sunt ciclurile biogeochimice sau mișcările neciclice care sunt legate de circuitul apei în natură.
  • Articolul cuprinde mai multe ilustrații decât alte articole cu privire la același subiect.

2. Articolul are toate trimiterile la alte articole din Wikipedia rezolvate (chiar dacă unele trimiteri ajung la cioturi). Astfel nu mai există trimireri în caractere roșii în text. Personal cred că acesta ar trebui să fie un criteriu al articolelor de calitate, pentrucă constituie un pas spre completarea enciclopediei.

3. Există puține articole de calitate din domeniul științei și tehnicii. Este drept că sunt articole de calitate din domeniul geografic. Dar ele sunt descrieri ale unor localități, nu articole de prezentare ale unor noțiuni geografice. --Afil 21 octombrie 2006 19:37 (EEST)[răspunde]