Wikipedia:Destituiri

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Reîmprospătează pagina cu noile modificări.

La această pagină au loc procedurile de destituire a utilizatorilor cu permisiuni speciale, conform politicii de revocare. Nu folosiți această pagină pentru demisii.

Arhiva proceselor de destituire anterioare este aici.

Patrulator[modificare sursă]

Administrator[modificare sursă]

AdiJapan[modificare sursă]

AdiJapan (discuțiecontribuțiicontribuții șterseștergere în masă a contribuțiilorredenumiriblocare utilizatorhardblockjurnal blocări)


Solicitit destituirea din funcțiile de administrator și birocrat a utilizatorului AdiJapan, deoarece are un comportament nepotrivit pentru statutul său. În ultimile 48 de ore a adus atacuri la persoană grave la adresa unui contribuitor valoros al proiectului: aici și continuă aici, admițând că a făcut aceste atacuri cu luciditate și în mod voit. De asemenea, reacția dumnealui la candidatura lui Turbojet este nedemnă transformând Wikipedia într-un câmp de luptă, în care dorește să-și satisfacă orgoliul imens, readucând pe tapet o problemă de ordin personal, discuție mai veche de 2 ani de zile încheiată printr-o mediere în care au investit energie mai mulți membri ai comunitații. Efort care a rămas neapreciat de domnul AdiJapan. --Silenzio (discuție) 17 noiembrie 2015 21:44 (EET)

Trebuie minim 5 utilizatori conform Wikipedia:Revocare#Destituire pentru inițierea procedurii:
  • Pentru: Conform opiniei exprimate mai sus. --Silenzio (discuție) 17 noiembrie 2015 21:44 (EET)
  • Pentru Pe lângă cele menționate în propunerea anterioara de destituire și motivele aduse de Silenzio, mai atârnă în balanță și faptul ca AdiJapan a declarat în nenumărate rânduri în ultimii 2 ani ca nu mai poate fi activ pe Wikipedia. Deși tehnic nu a atins niciodată limita de inactivitate, în ultimul an nu a realizat nicio operațiune specifica birocraților sau administratorilor. În condițiile în care tot mai mulți utilizatori cer administratori activi, trebuie văzut, printr-o procedura de realegere, dacă comunitatea îl mai considera un candidat serios pentru pozițiile de birocrat și administrator. --Strainu (دسستي‎)  18 noiembrie 2015 10:29 (EET)
  • Pentru Nu votez motivat de amintirile trecutului. AdiJapan, birocrat fiind, a lasat balta enciclopedia de doi ani de zile si vine acum si spune ca a facut atacul cu bună știință și după multă chibzuință, nu la repezeală sau la nervi. Adica un sysop, controversat de altfel, pus in functie ca sa vegheze la buna functionare a proiectului vine si spune ca a facut deliberat atacul la persoana. Nici nu-si cere scuze, nici nu este blocat de catre ceilalti admini, este doar atentionat parinteste ca nu face bine. Si el doreste ca in nenumarate randuri sa ramana in scaunul birocratic sa ne reprezinte. Asa cum a mers enciclopedia cu bune si cu rele timp de doi ani de cand ne-a parasit, asa va merge si in continuare. Nici un om nu este de neinlocuit si nu este el cuiul lui Pepelea de care sa ne cramponam. Asybaris aport 18 noiembrie 2015 16:14 (EET)
  • Contra: Pentru a-i face vânt unuia dintre fondatorii wikipediei în limba română după 11 ani de activitate prodigioasă este nevoie de motive mult mai serioase decât cele prezentate mai sus altfel, prea seamănă a puci. -Alex F. (discuție) 27 noiembrie 2015 02:26 (EET)
Fondatorul Wikipediei în limba română e doar unul, iar acela e Gutza. Nu vă lansați în afirmații fără acoperire. Apoi, chestionarea activității unei persoane nu este un puci, este doar o procedură permisă de politicile proiectului. Faptul că v-ați exprimat înainte de inițierea procedurii, inițiere care nu se poate face fără acceptul a cinci utilizatori experimentați, arată că v-ați băgat în seamă doar pentru a vă lansa în afirmații îndoielnice de genul a-i face vânt și puci. Nu-i facem vânt, ci chestionăm: Dumneavoastră mai folosiți atribuțiile cu care v-a înzestrat comunitatea sau interveniți doar așa din când în când să creați discuții mai puțin productive sau constructive în rândul comunității? --Silenzio (discuție) 27 noiembrie 2015 02:45 (EET)

Birocrat[modificare sursă]

Checkuser[modificare sursă]

Deocamdată nu există o politică de destituire a utilizatorilor cu permisiuni checkuser. Puteți propune o astfel de destituire aici, urmînd ca decizia să fie luată în urma discuțiilor.

Arhivă[modificare sursă]

Vezi și[modificare sursă]