Wikipedia:Candidați/Administrator/Vlad

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Vlad[modificare sursă]

(4/0/0) votul s-a finalizat în 30 septembrie 2005 22:08 (UTC)

S-au făcut 2 luni de când Vlad contribuie la Wikipedia românească, și în timpul acesta a fost un contribuitor foarte activ și care pare că și-a însușit conduita și atribuțiile unui administrator. Propun așadar să îi acordăm acest statut. Iulian U. 16 septembrie 2005 22:08 (UTC)

Stimate candidat, vă rugăm indicați acceptul nominalizării aici:
Întâi de toate, aș dori să mulțumesc celor care au considerat contribuțiile subsemnatului demne de o propunere pentru sysop; accept nominalizarea. --Vlad 17 septembrie 2005 00:35 (UTC)

Pentru

  1. Iulian U. 17 septembrie 2005 00:46 (UTC)
  2. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 17 septembrie 2005 08:35 (UTC)
  3. Mihai | D 25 septembrie 2005 19:00 (UTC)
  4. Gutza 29 septembrie 2005 06:40 (UTC)

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

  • Vlad este un candidat extraordinar pentru administrator. A dovedit profesionalism în relațiile cu ceilalți utilizatori, și a muncit mult pentru Wikipedia până acum. În plus, facilitează bine introducerea noilor utilizatori la Wikipedia. Din experiența mea aici, pot să spun că nu a fost așa un candidat bun la administrator de mult timp! - Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 17 septembrie 2005 08:35 (UTC)
  • Am observat faptul că Vlad este într-adevăr activ și dornic "să practice" Wikipedia. Avem nevoie de astfel de utilizatori devotați și sper că nu toți vor fi prinși în alte proiecte "în afara liniei" (offline) și unii se vor dedica acestui proiect la fel ca la început. -Mihai | D 25 septembrie 2005 19:00 (UTC)

Utilizatori care susțin candidatul:

  1. Afita 17 septembrie 2005 08:07 (UTC)
  2. Mayuma, cred că merită să devină sysop pentru că e singurul care mă toacă la cap să pun semnele diacritice!
  3. rebel 17 septembrie 2005 09:09 (UTC)
  4. Mihai Andrei 24 septembrie 2005 20:39 (MEZ)

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. M-am obișnuit să urmăresc cu atenție modificările articolelor ro.wikipedia și sunt în general pe fază când sunt vandalizate articole. Cred că unul din primele lucruri pe care mi le-am însușit a fost cum se face revert. În cazul în care un vandal persista, nu am ezitat să-l avertizez, în ideea că faptul că cineva supraveghează, că se vede că nu ro.wiki nu e un sat fără câini, poate fi suficient pentru ca să-i îndepărteze. Apoi am văzut că există utilizatori dornici să contribuie, pe care i-am ajutat, mai ales cu aspecte strict tehnice, legate de wikipedia, dar nu numai (o recitire și o corectare a unui articole de către o altă persoană decât creatorul articolului este cea mai bună cale pentru un articol de calitate). Că am adus vorba despre articole de calitate, am văzut câteva și le-am propus. Am pus marcaje de tip ciot, de tradus, de curățenie, de șters etc. acolo unde a fost cazul. Am corectat formatul vechi de ciot (cu MSJ). Am inițiat discuții legate de formate și de Wikipedia. Asta a fost în mare contribuția de până acum. În orice caz, voi continua activitatea administrativă de revert, avertizat vandali, pus marcaje acolo unde este necesar, discuții cu utilizatorii nou-veniți și / sau care au nevoie de ajutor. În această categorie de activitate cu utilizatorii cred că intră și aplanarea unui potențial conflict, unui potențial atac la persoană, pe care l-am orientat înspre o discuție, un conflict de idei. Ca sysop, voi putea doar șterge paginile care sunt clar de șters, voi bloca (dacă este cazul), voi face revert mai repede etc. (nu știu sigur dacă tot ceea ce este scris aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administrators este valabil și pentru ro.wikipedia, sper că da). În fine, ca sysop aș dori să trec în revistă lista mesajelor MediaWiki, cred că aș putea aduce îmbunătățiri traducerii.
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikipedia, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. Aș putea spune că am fost "mulțumit" de cum începusem lucru la articolul despre Franța și la completările pe care le-am adus articolului despre Paris. Descoperind însă cât de mult este de lucru cu modificările de natură administrativă, nu prea am mai avut timp pentru dezvoltarea de articole. Sunt mulțumit și atunci când colaborez cu alți utilizator, și rezultatul este bun (cel mai recent exemplu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:Afita).
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. N-aș putea spune că am avut un conflict în adevăratul sens al cuvântului, dar am avut totuși un mic diferend cu un colaborator mai vechi al Wikipediei, care a reacționat la o "campanie" de modificări ale unor articole pe care le crease. Așa după cum am spus la momentul respectiv, ceea ce am făcut a fost în spiritul politicii Wikipedia, am facut-o doar după o documentare referitoare la evenimente întâmplate înainte de a mă alătura proiectului și doar după ce am avut convingerea că nu greșesc. Pe de altă parte, există articole pe care personal le-aș dori schimbate, dar știu de pe acum că mă voi lovi de utilizatori cu personalități puternice, care vor ține la părerile lor. La momentul de față pot să spun doar cinstit că nu știu cum voi proceda la momentul respectiv, așa că voi mai aștepta, între timp sper să mai acumulez experiență. În orice caz, știu sigur că nu vreau să abuzez de eventuala poziție de sysop pentru a impune un punct de vedere. Legat de relațiile cu alți utilizatori, cred că mai mult decât ceea ce scrie aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:Vlad, nu pot spune decât că singurul "stres" pe care îl mai aveam în acest moment este pe cale să se transforme într-o oarecare măsură într-o colaborare. De asemenea, am reușit să evit un edit war cu un utilizator anonim, pentu că am reușit să înțeleg că ceea ce ne diferenția era rezoluția monitorului și de aceea cum aranjam pozele în pagină nu se vedea ca lumea la o rezoluție probabil mai mică decât 1600 X 1200 (mai mare nu știu eu să fie).