Vasile Ouatu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Vasile Ouatu (n. 29 iunie 1949 – d. 22 martie 2020, Iași[1]) a fost un politician și om de afaceri român, director al Complexului Comercial Unic din Piatra Neamț și patron al echipei de volei feminin VC Unic Piatra Neamț, începând cu finalul anilor 1980.[1][2] A mai deținut și funcțiile de vicepreședinte al Federației Române de Volei, manager al echipei naționale de volei feminin a României,[3] precum și viceprimar (2004–2008)[4][5] și consilier local al municipiului Piatra Neamț, ca membru al Partidului Național Liberal.[6][7] În Piatra Neamț a fost cunoscut și ca manager al restaurantului local „Cocoșul de Aur”.[8]

Ouatu a avut doi frați. Soția acestuia, Adriana, a decedat în anul 2019 din cauza unei boli.[9][10] Împreună cu ea a avut doi copii, Ana Maria și Cristi.[10] Pe 19 martie, Ouatu a fost testat pentru coronavirus și declarat infectat. Acesta a decedat pe 22 martie, la Iași, fiind al treilea deces de pe teritoriul României din timpul pandemiei. Suferea și de diabet.[1] A fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Bistrița din comuna Alexandru cel Bun, fără prezența membrilor familiei, date fiind restricțiile impuse în timpul pandemiei.[10][11]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c Dan Sofronia (). „Ce spunea afaceristul Vasile Ouatu, mort de Covid-19: „Copiilor li s-a părut că nu mă simt bine și m-au dus la dracu', la UPU". adevărul.ro. Accesat în . 
 2. ^ „Unic – 50 de ani / Maria Săvinescu-file de poveste (I)”. zch.ro. . Accesat în . 
 3. ^ „Vasile Ouatu este noul manager al echipei naționale feminine”. gsp.ro. . Accesat în . 
 4. ^ „Ouatu "Trei în unu": viceprimar, șef de echipă și administrator de complex comercial”. mesagerulneamt.ro. . Accesat în . 
 5. ^ Marian Ursescu (). „Vasile Ouatu, fost patron al clubului de volei Unic Piatra Neamț, este a treia victimă a coronavirusului în România”. gsp.ro. Accesat în . 
 6. ^ „Vasile Ouatu în PNL. Ușă închisă de la Chitic pentru Monda și Andrița”. vestea.net. . Accesat în . 
 7. ^ „Dragoș Chitic ales președinte al PNL Piatra Neamț”. zch.ro. . Accesat în . 
 8. ^ „Cocoșul de Aur, între tradiție și modernitate”. dordeneamt.ro. . Accesat în . 
 9. ^ „Doliu în familia unui fost viceprimar de Piatra Neamț! Adriana Ouatu a trecut la cele veșnice!”. vestea.net. . Accesat în . 
 10. ^ a b c Silviu Ghering (). „ULTIMA ORĂ. Drama familiei Ouatu. Înmormântare „schilodită" de coronavirus. Ambii copii nu pot participa la funeralii, fiind în carantină!”. fanatik.ro. Accesat în . 
 11. ^ „Înmormântarea lui Vasile Ouatu”. ziarpiatraneamt.ro. . Accesat în .