Utilizator:Emilian1999/test Magnús Scheving

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Date personale

Magnús Örn Eyjólfsson Scheving (n.10 noiembrie 1964, Borgarnes, Islanda) este scriitor, antreprenor, producător, actor și atlet islandez. El a fost creatorul, regizorul și starul emisiunii de televiziune a copiilor Lazy Town, în care l-a interpretat pe Sportacus.

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 1992, Magnús a devenit campion individual a bărbaților din Islanda în gimnastica aerobică. În 1993, a devenit campion scandinav și a fost campion european de două ori în 1994 și 1995. A fost votat Sportivul Anului în Islanda în 1994. In cariera sa sportivă, Magnús a devenit un cunoscut și căutat public și motivator vorbitor în întreaga lume. El, de asemenea, intre anii 1991-93 și-a găzduit propriul spectacol de chat în Islanda, cu un format în care părinții s-au putut întâlni și i-au pus întrebări cu privire la modul de a crește copii sănătoși. În 1991, a publicat o carte pentru copii numită Āfram Latibær, prima lucrare înregistrată în franciza LazyTown. În acea perioadă, conducea și o afacere de dulgherie, care îi dădea banii pentru a călători în lume. El a fost, de asemenea, un profesor de fitness pentru adolescenți la o școală locală, care a obținut o diplomă în știința sportivă la Universitatea din Islanda.

Carieră după LazyTown[modificare | modificare sursă]

După ce LazyTown Entertainment a fost cumpărat de Turner Broadcasting în vara anului 2011, Magnús a anunțat că va pleca în rolul lui Sportacus la sfârșitul anului 2014, dând-o lui Dyri kristjansson. El a anunțat, de asemenea, la sfârșitul anului 2014 că va pleca de la funcția de CEO, la fel ca și soția lui Ragnheiður Melsteð din funcția de președinte. El și-a incheiat rolul lui Sportacus la 5 septembrie 2014 și în calitate de CEO în februarie 2015.

La mijlocul anului 2016, împreună cu partenerul său, Hrefna Björk Sverrisdóttir, a deținut și a gestionat restaurantul ROK, un restaurant scandinav / fructe de mare din Reykjavík.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Film
An Film Personaj
2010 The Spy Next Door[1] Anton Poldark
Televiziune
An Film Personaj Notițe
2004–07; 2013–14 LazyTown Sportacus Rolul principal
2008 LazyTown Extra Sportacus Rolul principal


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Full Cast & Crew”.  The Spy Next Door (2010) IMDB