Universitatea Bar Ilan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Universitatea Bar-Ilan
אוניברסיטת בר-אילן
MottoMadá, yahadut, metzuyanut, sovlanut מדע, יהדות, מצוינות, סובלנות(în ebraică)
Știință, iudaism, excelență, toleranță
Informații
Fondată  Modificați la Wikidata
Localizare
Țara Israel
Unitate administrativăDistrictul Tel Aviv  Modificați la Wikidata
OrașRamat Gan
Safed  Modificați la Wikidata
Coordonate32°04′04″N 34°50′33″E ({{PAGENAME}}) / 32.0678°N 34.8425°E
Conducere
PreședinteArie Zaban[*][[Arie Zaban (chimist israelian)|​]]  Modificați la Wikidata
RectorMiriam Faust[*][[Miriam Faust (Israeli psychologist)|​]]
Amnon Albeck[*][[Amnon Albeck (chimist israelian)|​]]  Modificați la Wikidata
Cifre cheie
Studenți27.700  Modificați la Wikidata
Alte informații
Prezență web
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Universitatea Bar-Ilan (în ebraică אוניברסיטת בר-אילן) este o universitate publică religioasă în spiritul iudaismului ortodox integraționist , deschis spre lume, ([1] cu sediul în orașul Ramat Gan. ea a fost înființată în anul 1955 și se numește după rabinul Meir Bar Ilan (Berlin), unul din conducătorii sionismului religios. Universitatea Bar Ilan și-a propus să ofere un cadru academic de propagare a studiilor iudaice (legate de iudaism) și a științelor generale, după principiul „Torá im Derekh Eretz” (Tora cu Obiceiul Pământului) formulat de părinții iudaismului ortodox integraționist, rabinii Samson Rafael Hirsch și Azriel Hildesheimer.

Universitatea numără circa 27.700 studenți (inclusiv 17500 pentru primul titlu, 8.100 pentru masterat, 2.100 pentru doctorat), 1062 în cadrul colegiilor regionale care îi sunt afiliate - la Ashkelon, Kineret, Galileea de vest și Tzfat și un personal de 1.000 cadre didactice. 14.600 dintre studenți beneficiază de burse.

Cele mai căutate facultăți ale universității sunt cele de drept, economie, inginerie, psihologie, informatică, asistență socială, management și logistică, științe politice, și facultatea de științe sociale integrate. Președintele Universității este în prezent profesorul de chimie Arie Zaban (Tzavan), iar rectorul ei este profesoara de psihologie Myriam Faust. Facultatea de științe iudaice de la Bar Ilan este cea mai mare de acest gen din lumea academică și s-a distins, între altele, prin proiectul „Shot ”al Responselor Rabinice. Universitatea are 9 cămine studențești - două administrate de Asociația studenților și în care locuiesc bărbați și femei, și șapte administrate de universitate, destinate separat femeilor, bărbaților sau cuplurilor căsătorite fără copii.

Vedere aeriană a Universității Bar Ilan din Ramat Gan

Galerie[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Jacob Neusner, Lan J Avery-Peck Judaism Dictionary of Judaism, Routledge,2004

Legături externe[modificare | modificare sursă]