Trot (gen muzical)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare


Trot (uneori numit ppongjjak, datorită ritmului de fundal distinctiv), este cea mai veche formă a muzicii pop coreene. S-a dezvoltat în anii dinaintea și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Interpreți faimoși ai acestui gen sunt cântăreții sud-coreeni Tae Jin Ah și Song Dae Gwan. Cântăreți de muzică rock cum ar fi Cho Yong Pil au interpretat de asemenea acest gen de muzică.

Numele său derivă din forma scurtă a „foxtrot”-ului american, un dans de bal care a influențat elementele beat-ului simplu al genului. Asemănările între Trot și stilul de muzică japonez, Enka i-a făcut pe mulți să creadă că Enka s-a dezvoltat din sau în paralel cu Trot-ul.

Simpatia pentru muzica trot a scăzut în anii '90 datorită hit-ului „Hayeoga” al celor de la Seo Taiji and Boys. După aceea, muzica dance a fost principala atracție a muzicii pop coreene iar trot-ul a fost dat la o parte din scena muzicii pop coreene.

Acest stil de muzică și-a recăpătat popularitatea datorită apariției cântăreților „semi-trot” ca Jang Yoon Jeong (장윤정), care a avut un succes răsunător cu primul ei single „어머나!” („Eomeona!” - o exclamație asemănătoare cu „Dumnezeule!”). Asta a dus la recunoașterea cântăreților trot în vârstă și la debutul altor cântăreți și formații care doresc să profite de revenirea genului (cum ar fi LPG, Super Junior-T, Epik High și Daesung de la Big Bang).