Trei metri deasupra cerului (film din 2004)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte sensuri, vedeți Trei metri deasupra cerului (film din 2010).
Tre Metri Sopra Il Cielo
Afișul filmului
Titlu originalTre metri sopra il cielo
Gendramă
film de dragoste[1][2]  Modificați la Wikidata
RegizorLuca Lucini
ScenaristTeresa Ciabatti
Federico Moccia
ProducătorCattleya
StudioCattleya[*][[Cattleya |​]]  Modificați la Wikidata
Director de imagineManfredo Archinto
MontajFabrizio Rossetti
MuzicaFrancesco De Luca, Alessandro Forti, Tiziano Ferro
DistribuțieRiccardo Scamarcio
Katy Louise Saunders
Premiera12 martie 2004
Premiera în Republica Moldovaindisp.
Durata101 minute
Țara Italia  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiRoma  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba italiană
Premii(vezi secțiune)
Prezență online

Pagina Cinemagia

Tre Metri Sopra Il Cielo (în română: Trei Metri Deasupra Cerului ) este un film realizat de regizorul italian Luca Lucini în anul 2004. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Katy Louise Saunders și Riccardo Scamarcio. Pelicula este bazată pe cartea omonimă a scriitorului Federico Moccia.

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Povestea se desfășoară în Roma (Italia), unde îi cunoaștem pe doi adolescenți, Roberta "Babi" Gervasi (Katy Louise Saunders), o fată de șaptesprezece ani, elevă exemplară la o școală privată de fete; și Stefano "Step" Mancini (Riccardo Scamarcio), un băiat de nouăsprezece ani dintr-o familie bogată, dar care este foarte violent și pasionat de cursele de motociclete. Inițial, Babi simte ostilitate și dispreț față de Step, dar ulterior se îndrăgostesc. Pararel, și Pallina (Maria Chiara Augenti), cea mai bună prietenă a lui Babi, începe o relație cu Pollo (Mauro Meconi), prietenul lui Step.

Diferențele dintre protagoniștii sunt inițial o legătură solidă pentru istoria lor: cei doi se văd cât mai des, chiar dacă asta înseamnă sacrificarea unelor lecții la școală, și doar una dintre multele zile petrecute cu Step, Babi îi ofera fecioria ei, această scenă urcându-i "trei metri deasupra cerului". Cu toate acestea, cei doi au o relație de câteva luni în care amândoi se ceartă adesea, chiar dacă după câteva zile se împacă.

Încheierea relații lor vine după moartea lui Pollo într-una din multele curse clandestine de motociclete din Roma. Step nu are nimic de a face cu incidentul, dar Babi își dă seama de viața periculoasă care o are Step și îi spune că nu mai vrea să aibă nimic de a face cu el. Filmul se încheie cu un salt de șase luni, după care Pallina nu-l poate uita pe Pollo și Step nu o poate uita pe Babi, care între timp s-a întors la vechea ei viață și începe altă relație cu vecinul ei.

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0388483/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ http://www.filmaffinity.com/es/film403177.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)