Toni Ionescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Toni Ionescu
Date personale
Născut (48 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupație actor
actor de film[*] Modificați la Wikidata
Prezență online

Toni Ionescu (n. 12 ianuarie 1969 în Urziceni, Ialomița) este un actor român. A fost cooptat în grupul Trăsniții în anul 2003.

Toni și-a început activitatea artistică în emisiunea "Chestiunea zilei" și a continuat cu comedy-show-urile "Tilică, steluță de cinema", "Pitici și tătici" si, nu în ultimul rând, cu serialul "Trăsniți în NATO", unde interpretează rolul unui sergent autoritar, incult și grobian. Toni este pasionat de filme, printre actorii săi preferați numărându-se Charlie Chaplin, Jerry Lewis și Stan Laurel, iar producția cinematografică pe care ar revedea-o ori de câte ori ar avea ocazia este "Dictatorul".

Iubitor de muzică Reggae, Rock and Roll și Heavy Metal, Toni Ionescu este un fan înfocat al formației AC/DC, trupă pe care și-ar dori să o invite la ziua sa, să cânte doar pentu el melodia "Highway to hell".

Deși în adolescență a practicat canotaj, rugby și handbal, fotbalul australian rămâne sportul său preferat.

Toni este un mare gurmand, mâncarea sa preferată fiind macaroanele milaneze, însă detestă preparatele cu mărar și urzicile. Înainte de masă, își deschide apetitul cu un păhărel de palincă de țară.

Cele mai frumoase momente din viața lui Toni Ionescu au fost marcate de căsătorie și de nașterea fetiței sale, Crenguța. După cum însuși Toni mărturisește, celebritatea i-a adus până acum numai avantaje. Vorba actorului, "cine nu i-ar face pe plac simpaticului sergent Mârlanu?"

Filmografie[modificare | modificare sursă]

  • Garcea și oltenii (2002) - Zbârcea
  • Trăsniții (2003) - Mârlanu sau Sergent Mârlanu
  • Pitici și tătici (2003) - Toni Ionescu

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]