Titan Quest

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Titan Quest

Dezvoltator(i) Iron Lore Entertainment[*]
Editor(i) THQ[*]
Designer(i) Brian Sullivan[*]
Motor grafic PathEngine[*]
Ultima versiune 1.30
Platformă Microsoft Windows
Android
iOS
Dată lansare
Genuri action role-playing game[*]
hack and slash[*]
Moduri Multiplayer
Singleplayer
joc cooperativ[*]
Media disc optic[*]
Control Tastatură
Ratinguri
ESRB Teen[*]

Titan Quest este un joc lansat în anul 2006 care abordează ca subiect mitologia greacă, egipteană, babiloniană și chineză. Ca stil de joc se încadrează în categoria hack and slash, fiind, dacă e să facem o comparație, o versiune ceva mai modernă a celebrului Diablo II. Ceea ce aduce în plus, și era și de așteptat ținând cont de îmbunătățirile grafice aduse din 2000, data lansării jocului Diablo II, este o perspectivă 3D îmbunătățită, o rezoluție de joc îmbunătățită, și o cu totul altă atmosferă de joc datorită temei pe care o transpune.

Ceea ce face jocul însă diferit față de restul jocurilor din categoria hack and slash îl reprezintă modul de dezvoltare a personajului, mai precis posibilitatea de a alege clasa pe parcurs, mai exact la nivelul 1 alegi prima clasă, la nivelul 8 — a doua clasă (clasele sunt denumite în joc "mastery") dând astfel posibilitate de a juca 8 clase pure sau 28 de combinații de clase duale.

Alte îmbunătățiri aduse față de Diablo II:

- Sistemul de skill-uri este bazat pe conceptul de sinergii. Astfel, pe parcursul jocului, nu este necesară înlocuirea abilităților folosite, ci mai degrabă îmbunătățirea lor. Unele abilități au până la 3 îmbunătățiri pasive. Datorită acestui fapt numărul de abilități din joc este mai redus decât în Diablo II, dar folosirea lor poate fi permanentă.

- Sistemul de "town portal". Dacă în Diabo II aveai nevoie de o carte plină cu pergamente pentru a călători spre oraș, în Titan Quest acest lucru îl poți face gratuit, fără bani cheltuiți, fără inventar ocupat inutil.

- Sistemul de săgeți. Titan Quest nu are implementată ideea de arc și săgeți. Atâta timp cât ai arc se presupune că ai și săgețile, deci nu va trebui să cumperi din oraș 5000 de săgeți care să îți ocupe din nou din inventar.

Legături externe[modificare | modificare sursă]