Titan Quest

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Titan Quest

Dezvoltator(i)Iron Lore Entertainment[*][[Iron Lore Entertainment (video game developer company)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i)THQ[*][[THQ (video game publisher)|​]]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam
Nintendo eShop[*][[Nintendo eShop (digital distribution service powered by the Nintendo Network)|​]]
PlayStation Now[*][[PlayStation Now (Sony PlayStation cloud gaming service)|​]][1]
Google Play
App Store
Microsoft Store[*]
PlayStation Store  Modificați la Wikidata
Designer(i)Brian Sullivan[*][[Brian Sullivan (computer game designer)|​]]  Modificați la Wikidata
Prima versiune1.30  Modificați la Wikidata
Ultima versiune1.30  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows
Android
iOS
PlayStation 4
Nintendo Switch  Modificați la Wikidata
Dată lansare  Modificați la Wikidata
Genurijoc de rol de acțiune
hack and slash[*][[hack and slash (video game genre)|​]]  Modificați la Wikidata
ModuriMultiplayer
singleplayer
joc cooperativ[*]  Modificați la Wikidata
Mediadisc optic[*]
distribuire digitală
descărcare digitală[*]  Modificați la Wikidata
Controltastatură
touchscreen  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
USKUSK 12[*][[USK 12 (USK video game content rating: suitable only for persons aged 12 years and over)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRBTeen[*][[Teen (ESRB video game content rating in which recommends a video game to those 13+)|​]]  Modificați la Wikidata

Titan Quest este un joc lansat în anul 2006 care abordează ca subiect mitologia greacă, egipteană, babiloniană și chineză. Ca stil de joc se încadrează în categoria hack and slash, fiind, dacă e să facem o comparație, o versiune ceva mai modernă a celebrului Diablo II. Ceea ce aduce în plus, și era și de așteptat ținând cont de îmbunătățirile grafice aduse din 2000, data lansării jocului Diablo II, este o perspectivă 3D îmbunătățită, o rezoluție de joc îmbunătățită, și o cu totul altă atmosferă de joc datorită temei pe care o transpune.

Ceea ce face jocul însă diferit față de restul jocurilor din categoria hack and slash îl reprezintă modul de dezvoltare a personajului, mai precis posibilitatea de a alege clasa pe parcurs, mai exact la nivelul 2 alegi prima clasă, la nivelul 8 — a doua clasă (clasele sunt denumite în joc "mastery") dând astfel posibilitate de a juca 8 clase pure sau 28 de combinații de clase duale.

Alte îmbunătățiri aduse față de Diablo II:

- Sistemul de skill-uri este bazat pe conceptul de sinergii. Astfel, pe parcursul jocului, nu este necesară înlocuirea abilităților folosite, ci mai degrabă îmbunătățirea lor. Unele abilități au până la 3 îmbunătățiri pasive. Datorită acestui fapt, numărul de abilități din joc este mai redus decât în Diablo II, dar folosirea lor poate fi permanentă.

- Sistemul de "town portal". Dacă în Diabo II aveai nevoie de o carte plină cu pergamente pentru a călători spre oraș, în Titan Quest acest lucru îl poți face gratuit, fără bani cheltuiți, fără inventar ocupat inutil.

- Sistemul de săgeți. Titan Quest nu are implementată ideea de arc și săgeți. Atâta timp cât ai arc se presupune că ai și săgețile, deci nu va trebui să cumperi din oraș 5000 de săgeți care să îți ocupe din nou din inventar.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ All PS Now games A-Z (în engleză), accesat în