The Sims (serie)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

The Sims este o serie de jocuri video dezvoltată de Maxis și publicată de Electronic Arts. Este una dintre cele mai de succes serii de jocuri video din toate timpurile. La 16 aprilie 2008, franciza a vândut mai mult de 100 de milioane de exemplare în întreaga lume,[1] și, la 19 martie 2008, era cea mai vândută franciză PC din istorie.[2]

Jocurile din seria The Sims nu au obiective bine definite. Jucătorul creează persoane virtuale numite "Sim" pe care îi așează în case ajutându-i să își satisfacă dorințele acestora. Jucătorii pot să așeze personajele în case pre-construite sau construite de ei înșiși. Fiecare pachet succesiv de extindere aduce noi îmbunătățiri jocului.

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Din februarie 2005, franciza The Sims a vândut mai mult de 52 milioane de exemplare la nivel global.[3] Din 16 aprilie 2008, franciza a vândut mai mult de 100 de milioane de exemplare în întreaga lume,[1] și din 19 martie 2008, este cea mai vândută franciză pentru PC din istorie. [2]

The Sims[modificare | modificare sursă]

The Sims este primul joc din serie. Acesta a fost lansat pentru platforma Microsoft Windows în februarie 2000. Este folosită o combinație de 2D si 3D. În total, șapte pachete de extindere au fost adăugate jocului original. A fost relansat în mai multe formate diferite, și diferite versiuni pe diferite platforme. Până la 22 martie 2002, The Sims a vândut mai mult de 6,3 milioane de exemplare pe plan mondial, acesta fiind cel mai vândut joc PC din istorie, până când The Sims 2 a preluat supremația.[4]

The Sims 2[modificare | modificare sursă]

Maxis a lansat The Sims 2 pe 14 septembrie 2004. Continuarea jocului se desfășoară într-un mediu complet 3D, spre deosebire de combinația 2d/3d ( "2.5-D" sau isometrică) al jocului original. Alte completări la jocul original, includ dezvoltarea Sims-ului de la vârste fragede la maturitate, îmbătrânirea caracterelor, și decesul lor. Jocul mai aduce "Aspiration Meter", vacanțe, "Aspiration Rewards".

The Sims 2 se desfășoară undeva la 25 de ani față de jocul original, și, de asemenea, integrează un storyline în joc.

The Sims 3[modificare | modificare sursă]

The Sims 3 a fost anunțat de către EA, în noiembrie 2006. Acesta este așteptat pe data de 2 iunie 2009. Lucrul la The Sims 3 a început după lansarea The Sims 2.[5]

The Sims Online[modificare | modificare sursă]

În decembrie 2002, Maxis lansează The Sims Online, care este o combinație între The Sims și un joc MMOG, unde jucătorii pot interacționa unii cu ceilalți. Acest titlu nu atinge același nivel de succes ca și jocul original, The Sims, la care producătorii și dezvoltatorii se așteptau.

Până la urmă EA îl cumpără și se tranformă în "EA-LAND" apoi în august 2008 , serverele lor se închid și numai este The Sims Online ( EA-Land ) , nici măcar site-ul lor numai merge.

În scurt timp a apărut o campanie care vor sa aducă EA-Land înapoi , sau să facă ei un server "http://www.playercampaigns.com Arhivat în , la Wayback Machine."

The Sims: Bustin' Out[modificare | modificare sursă]

The Sims Bustin 'Out a fost primul joc din seria The Sims lansat doar pentru consolă. A fost de asemenea prima versiune care utilizează vehicule și care avea un fir epic.

The Urbz: The Sims in the City[modificare | modificare sursă]

Jocul se desfășoară într-un oraș, probabil, Sim City. Jucătorul trebuie să câștige reputație și să ducă la bun sfârșit diferite sarcini. Acesta a fost lansat pentru Xbox, Playstation, Gamecube și Game Boy Advance.

MySims[modificare | modificare sursă]

MySims este un joc creat de EA exclusiv pentru Wii și Nintendo DS. Jocul include caractere Chibi (asemănătoare cu avatarele din Mii). Acesta a fost lansat în luna septembrie a anului 2007.

The Sims Stories[modificare | modificare sursă]

The Sims Stories este o serie de jocuri pentru calculator din seria The Sims, bazat pe motorul original The Sims 2, optimizate pentru a fi jucate pe laptop-uri, având astfel cerințe de sistem mai mici decât jocul original The Sims 2, dar acestea pot fi jucate și pe calculatoarele de birou. O caracteristică a acestui joc, dacă este jucat pe un laptop, este funcția "auto-pause", care are rolul de a opri și a porni jocul în funcție de poziția capacului laptop-ului.[6] În prezent, au fost lansate trei jocuri.[7]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b en „The Sims Celebrates 100 Million Sold Worldwide” (PDF). Electronic Arts. . Accesat în . 
  2. ^ a b en IGN: The Sims 3 Set for Global Launch in 2009 Arhivat în , la Wayback Machine.
  3. ^ en „The Sims Franchise Celebrates Its Fifth Anniversary and Continues to Break Records”. TMC Net. . Accesat în . 
  4. ^ en Walker, Trey (). „The Sims depaseste Myst”. GameSpot. CNET Networks. Accesat în . 
  5. ^ en Sims 3, next-gen Black, new SimCity and LOTR coming Arhivat în , la Wayback Machine.
  6. ^ en „Despre - The Sims Stories”. The Sims 2 (EA). Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ en „Despre The Sims Stories”. Yahoo! Games. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]