The Sims (serie)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Sigla The Sims, folosita din 2004.

The Sims este o serie de jocuri video dezvoltata de Maxis si publicata de Electronic Arts. Este una dintre cele mai de succes serii de jocuri video din toate timpurile. La 16 aprilie 2008, franciza a vandut mai mult de 100 de milioane de exemplare în întreaga lume,[1] și, la 19 martie 2008, era cea mai vanduta franciza PC din istorie.[2]

Jocurile din seria The Sims nu au obiective bine definite. Jucatorul creează persoane virtuale numite "Sims" pe care ii aseaza in case ajutandu-i sa iși satisfacă dorințele acestora. Jucătorii pot sa aseze personajele in case pre-construite sau construite de ei înșiși. Fiecare pachet succesive de extindere aduce noi imbunatatiri jocului.

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Din Februarie 2005, franciza The Sims a vandut mai mult de 52 milioane de exemplare la nivel global.[3] Din 16 aprilie 2008, franciza a vandut mai mult de 100 de milioane de exemplare în întreaga lume,[1] și din 19 martie 2008, este cea mai vanduta franciza pentru PC din istorie. [2]

The Sims[modificare | modificare sursă]

The Sims este primul joc din serie. Acesta a fost lansat pentru platforma Microsoft Windows în februarie 2000. Este folosită o combinație de 2D si 3D. În total, șapte pachete de extindere au fost adaugate jocului original. A fost relansat în mai multe formate diferite, și diferite versiuni pe diferite platforme. Până la 22 martie 2002, The Sims a vandut mai mult de 6,3 milioane de exemplare pe plan mondial, acesta fiind cel mai vadut joc PC din istorie, până cand The Sims 2 a preluat suprematia.[4]

The Sims 2[modificare | modificare sursă]

Maxis a lansat The Sims 2 pe 14 septembrie 2004. Continuarea jocului se desfasoara într-un mediu complet 3D, spre deosebire de combinația 2d/3d ( "2.5-D" sau isometrică) al jocului original. Alte completări la jocul original, includ dezvoltarea Sims-ului de la varste fragede la maturitate, imbatranirea caracterelor, și decesul lor. Jocul mai aduce "Aspiration Meter", vacante, "Aspiration Rewards".

The Sims 2 se desfasoara undeva la 25 de ani fata de jocul original, și, de asemenea, integrează un storyline în joc.

The Sims 3[modificare | modificare sursă]

The Sims 3 a fost anunțat de către EA, în noiembrie 2006. Aceasta este asteptat pe data de 2 Iunie 2009. Lucrul la The Sims 3 a inceput dupa lansarea The Sims 2.[5]

The Sims Online[modificare | modificare sursă]

În decembrie 2002, Maxis lanseaza The Sims Online, care este o combinatie intre The Sims si un joc MMOG, unde jucătorii pot interactiona unii cu ceilalti. Acest titlu nu a atinge același nivel de succes ca și jocul original, The Sims, la care producătorii și dezvoltatorii se asteptau.

Pana la urma EA il cumpara si se tranforma in "EA-LAND" apoi in August 2008 , serverele lor se inchid si numai este The Sims Online ( EA-Land ) , nici macar site-ul lor numai merge.

In scurt timp a aparut o campanie care vor sa aduca EA-Land inapoi , sau sa faca ei un server "http://www.playercampaigns.com"

The Sims: Bustin' Out[modificare | modificare sursă]

The Sims Bustin 'Out a fost primul joc din seria The Sims lansat doar pentru consola. A fost de asemenea prima versiune care utilizeaza vehicule și care avea un fir epic.

The Urbz: The Sims in the City[modificare | modificare sursă]

Jocul se desfasoara într-un oraș, probabil, Sim City. Jucătorul trebuie să câștige reputație și sa duca la bun sfarsit diferite sarcinie. Acesta a fost lansat pentru Xbox, Playstation, Gamecube si Game Boy Advance.

MySims[modificare | modificare sursă]

MySims este un joc creat de EA exclusiv pentru Wii și Nintendo DS. Jocul include caractere Chibi (asemanatoare cu avatarele din Mii). Acesta a fost lansat in luna septembrie a anului 2007.

The Sims Stories[modificare | modificare sursă]

The Sims Stories este o serie de jocuri pentru calculator din seria The Sims, bazat pe motorul original The Sims 2, optimizate pentru a fi jucate pe laptop-uri, avand astfel cerinte de sistem mai mici decat jocul original The Sims 2, dar acestea pot fi jucate si pe calculatoarele de birou. O caracteristică a acestui joc, daca este jucat pe un laptop, este functia "auto-pause", care are rolul de a opri si a porni jocul în funcție de pozitia capacului laptop-ului.[6] În prezent, au fost lansate trei jocuri.[7]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]