The Last President

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la The Last President (novel))
The Last President
Prima ediție
Informații generale
AutorJohn Barnes
Ediția originală
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Cronologie
Daybreak Zero (2011) {{{text}}}
Daybreak Zero (2011)

Ultimul președinte (The Last President) este un roman științifico-fantastic din 2013 scris de John Barnes. Este a treia parte din seria Daybreak.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În 2025 și 2026, după ce mișcarea „Daybreak” a dezlănțuit o ciumă nanotehnologică și atacuri nucleare și electromagnetice, populația Pământului a fost mult redusă și forțată să se întoarcă la tehnologia din secolul al XIX-lea sau mai veche. Două regiuni, una cu capitala în Seattle, Washington și cealaltă cu capitala în Atena, Georgia, pretind fiecare că reprezintă guvernul SUA, în timp ce regiunile semi-independente din jurul New Yorkului (din ce în ce mai fasciste), din California (feudale), din Colorado (aparent neutru și dedicat cercetării și comunicării) și din Texas au o oarecare dorință de a participa la un SUA refăcut. O mare parte din nord-est este locuită de „tribali” cărora li s-a spălat creierul în mod misterios de „Daybreak”. Unul dintre membrii mișcării, Lordul Robert se desprinde aparent de aceasta.

În ciuda tensiunilor dintre credincioșii seculariști ai drepturilor omului din nord-vest și teocrații creștini fundamentaliști din sud, majoritatea regiunilor încearcă să se coordoneze într-o campanie militară împotriva tribalilor și să pregătească alegerile prezidențiale pentru reunificarea țării. Cu toate acestea, se dovedește că liderii acelor regiuni au fost păcăliți în campanie de Daybreak pentru că s-a unificat cu Lordul Robert. Forțele americane sunt învinse dezastruos. Unul dintre liderii din Colorado numește un președinte cu unicul scop de a dizolva Statele Unite și de a demisiona. Ea și alți supraviețuitori ai încercării de reunificare își găsesc refugiu în California și Indiile de Vest, care pot deveni centre ale efortului de reconstruire a civilizației.

Primire[modificare | modificare sursă]

Kirkus Reviews a afirmat că: „există o doză echitabilă de acțiune, care implică adesea apărători curajoși care încearcă să reziste atacurilor zombi în valuri umane. Dar, din nou, distribuția a mii de oameni, schimbările neîncetate ale scenei și densitatea absolută a narațiunii o fac să fie dificilă. Cu toate acestea, povestea se apropie de o concluzie.” [1]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „THE LAST PRESIDENT by John Barnes”. Kirkus Reviews. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]