Animal de pradă (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la The Hunted (2003 film))
Animal de pradă
Rating
Titlu originalThe Hunted
Genfilm thriller
film de crimă
film de acțiune
dramă  Modificați la Wikidata
RegizorWilliam Friedkin[1][2][3]  Modificați la Wikidata
ScenaristArt Monterastelli[*][[Art Monterastelli (American screenwriter and film director)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorJames Jacks[*][[James Jacks (producător de film american)|​]]  Modificați la Wikidata
StudioLakeshore Entertainment  Modificați la Wikidata
DistribuitorParamount Pictures
Netflix  Modificați la Wikidata
Director de imagineCaleb Deschanel[*][[Caleb Deschanel (Cinematographer)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaBrian Tyler[*][[Brian Tyler (American composer, producer, conductor, and film producer)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuțieTommy Lee Jones[2][3][4][5]
Benicio del Toro[2][4][5]
Connie Nielsen[2][4][5]
Leslie Stefanson[*][[Leslie Stefanson (actriță americană)|​]][5]
John Finn[*][[John Finn (actor american)|​]][5]
Ron Canada[5]
Mark Pellegrino[5]
José Zúñiga[*][[José Zúñiga (actor din Honduras)|​]][6]
Lonny Chapman[*][[Lonny Chapman (actor american)|​]][6]
Rex Linn[*][[Rex Linn (actor american)|​]][6]
Eddie Velez[*][[Eddie Velez (actor american)|​]][6]
Jenna Boyd[*][[Jenna Boyd (actriță americană)|​]][6]
Johnny Cash[6]  Modificați la Wikidata
Premiera
(Germania)[7]  Modificați la Wikidata
Durata91 min.  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiOregon  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Buget55.000.000 de dolar americani  Modificați la Wikidata
Încasări45.500.000 de dolar americani  Modificați la Wikidata
Website oficialhttp://www.huntedmovie.com/  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Animal de pradă (în engleză The Hunted) este un film thriller regizat de William Friedkin după un scenariu deArt Monterastelli[*][[Art Monterastelli (American screenwriter and film director)|​]]. A fost produs în Statele Unite ale Americii de studiourile Lakeshore Entertainment și a avut premiera la , fiind distribuit de Paramount Pictures. Coloana sonoră este compusă deBrian Tyler[*][[Brian Tyler (American composer, producer, conductor, and film producer)|​]]. Cheltuielile de producție s-au ridicat la 55.000.000 de dolar americani. Filmul a avut încasări de 45.500.000 de dolar americani.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Sergentul armatei americane Aaron Hallam, fost membru Delta Force, și-a petrecut o mare parte din carieră executând asasinate sub acoperire în serviciul guvernului. Aceste misiuni i-au provocat daune mentale sensibilului și inteligentului Hallam și se presupune că el fie a renunțat, fie guvernul a devenit nemulțumit de rezultatele misiunilor sale mai recente, ceea ce a dus la situația sa actuală.

În sălbăticia din Silver Falls State Park, Oregon, Hallam se întâlnește cu doi vânători de cerbi echipați cu puști scumpe. Hallam le spune că, datorită acestor scopuri sofisticate, ei nu sunt „vânători adevărați”. Îi urmărește prin pădure, dar aceștia nu sunt pe măsura abilităților sale și nici nu se pricep la capcane. În cele din urmă, îi ucide per cei doi cu cuțitul.

L.T. Bonham, fost instructor civil al armatei de supraviețuire și antrenament de luptă, trăiește acum adânc în pădurile din Columbia Britanică. El este căutat pentru a-l prinde pe Hallam, unul dintre foștii săi studenți. Potrivit autorităților, Hallam a devenit un renegat după ce a suferit un puternic stres de luptă în timpul războiului din Kosovo. FBI îi arată fotografii recente care arată cum Hallam a măcelărit vânătorii.

Bonham este de acord și i se cere să lucreze cu grupul de lucru al FBI, condus de agentul special Abby Durrell. Bonham îl urmărește pe Hallam și îi descoperă lucrurile personale într-un trunchi de copac gol departe în pădure. Când iese din copac, Hallam este deasupra lui. Hallam îl recunoaște imediat pe Bonham, care simulează ignoranța și îl întreabă de ce nu a răspuns niciodată la niciuna din scrisorile sale. Bonham atacă, dar în lupta corp la corp care urmează este bătut aproape de inconștientă. Dintr-o dată, Hallam este împușcat din spate cu o săgeată tranchilizantă și grupul de lucru FBI, care îl urmărise pe Bonham, îl prinde pe Hallam.

În timpul interogatoriului, Hallam nu este cooperant și se uită doar la Bonham, pe care îl consideră o figură părintească. Când începe să menționeze despre o operațiune militară secretă la care a participat, Bonham îl întrerupe pentru siguranța tuturor. Cei de la FBI nu știu sigur cum să trateze suspectul de crimă, iar Hallam se află în curând în custodia foștilor săi colegi JSOC, care spun agenților FBI că Hallam nu poate fi judecat din cauza operațiunilor clasificate la care a participat în străinătate, ca urmare a serviciului său militar.

În timp ce sunt transportați, agenții intenționează să-l omoare pe Hallam pentru a-i asigura tăcerea. Cu toate acestea, Hallam reușește să ucidă toți agenții și să scape. Alertați de incident, Bonham și echipa FBI îl urmăresc pe Hallam prin oraș și se întorc în pustie, unde Hallam îi evită în mod constant. După cum a fost învățat de Bonham, el creează un cuțit improvizat făcând un foc și forjând o lamă din bucăți de fier vechi. Convins că tactica FBI nu funcționează și înainte ca mai mulți bărbați să fie uciși, Bonham pleacă singur la „vânătoare” pentru a-l găsi pe Aaron. Fabricându-și propriul cuțit din piatră, el intră în pustie și căutarea devine rapid o luptă până la moarte între profesor și student.

Într-o luptă cu cuțitul lângă o cascadă, cuțitul lui Bonham este rupt și suferă răni severe, dar reușește să-l înjunghie pe Hallam cu propriul său cuțit. FBI ajunge prea târziu, iar Bonham moare fără să spună un cuvânt. Întorcându-se la el acasă, în Columbia Britanică, Bonham începe să ardă scrisorile la care Hallam a făcut referire anterior, în care Hallam își exprima îngrijorarea cu privire la lucrurile pe care le făcuse în calitate de asasin al guvernului.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Rolurile principale au fost interpretate de actorii:

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0269347/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b c d http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=34960.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b https://www.filmaffinity.com/en/film715042.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ a b c http://www.metacritic.com/movie/the-hunted, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ a b c d e f g http://www.imdb.com/title/tt0269347/fullcredits, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ a b c d e f Česko-Slovenská filmová databáze 
  7. ^ http://www.kinokalender.com/film4059_die-stunde-des-jaegers.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]