The Big Cartoon DataBase

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
The Big Cartoon DataBase
Adresăwww.bcdb.com
Comercial?Da
Tipbază de date
Înregistrareopțional
Lansat  Modificați la Wikidata

The Big Cartoon DataBase (sau BCDB pe scurt) este o bază de date online cu informații despre desene animate, filme de animație, programe de televiziune animate și scurtmetraje animate.

Proiectul BCDB a început în 1996 ca o listă a personajelor animate Disney pe computerul local al creatorului Dave Koch.[1] Ca răspuns la interesul tot mai mare în acest domeniu, baza de date a devenit online în 1998 ca o resursă care poate fi folosită pentru a căuta și compila informații despre desene animate, inclusiv detalii despre producție, cum ar fi actori de voce, producători și regizori de desene animate.[2] În 2003, BCDB a devenit o corporație non-profit 501 (c).[1] La 24 iunie 2009, creatorul Dave Koch a anunțat pe forumul său BCDB că site-ul a ajuns la un total de 100.000 de titluri.[3]

Big Cartoon Database a lansat, de asemenea, un proiect similar, Big Database Comic Book (BCBDB), o bază de date online de benzi desenate. Până în 2005, aceasta conține informații despre mai mult de 100.000 de benzi desenate și aproximativ 35.000 de coperți scanate.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Koch, Dave. „About BCDB”. BCDB. Accesat în . 
  2. ^ „Best Free Reference Web Sites: Eighth Annual List”. Reference & User Services Quarterly. Reference and User Services Association. . ISSN 1094-9054. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „100K!”. BCDB. Arhivat din original la . Accesat în .