AlloCiné

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
AlloCiné
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Jean-David Blanc[*][[Jean-David Blanc (muzician francez)|​]]  Modificați la Wikidata
Țara Franța  Modificați la Wikidata
SediuBulevardul Champs-Élysées
Industriecinematografie  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

AlloCiné este un web-site de divertisment care este specializat în furnizarea de informații despre cinematografia franceză, acordând o atenție deosebită promovării și distribuției de noi produse cinematografice pe suport DVD, Blu-ray și VOD. Compania a fost înființată inițial pentru a oferi informații prin telefon, iar ulterior a devenit un portal de internet, care oferă suficiente informații prin acces rapid și se ocupă de toate filmele care au fost distribuite în Franța. Din 2005, a început să se ocupe și de seriale de televiziune. Site-ul web este considerat „echivalentul francez al IMDb-ului”.[1]

A fost creat de Jean-David Blanc și Patrick Holzman.[2] AlloCiné a fost lansat în 1993, înainte de a fi achiziționat de Canal+ în 2000 și Vivendi Universal în 2002. Din iunie 2007 până în 2013, a fost deținut de Tiger Global, un fond de investiții american. Din iulie 2013, Allociné este deținut de FIMALAC,[3] un holding francez și găzduit în cadrul grupului Webedia, o companie FIMALAC. Sediul corporativ este situat pe Champs-Élysées, Paris.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Rudelle, J.B. (). They Told Me It Was Impossible: The Manifesto of the Founder of Criteo. Morrisville, North Carolina: Lulu Press. p. 28. ISBN 978-1-4834-5777-2. 
  2. ^ Patrick Frater (). „Founders quit as AlloCine expands online ticketing”. Screen Daily. Accesat în . 
  3. ^ „À propos d'Allociné”. Accesat în .