Spaimă și scârbă în Las Vegas

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Spaimă și scârbă în Las Vegas
Rating Rating.gif
Gen buddy film[*]
Autobiografie
Regizor Terry Gilliam
Autor Tony Grisoni[*]
Alex Cox[*]
Tod Davies[*]
Terry Gilliam
Scenarist Tony Grisoni[*]
Alex Cox[*]
Tod Davies[*]
Terry Gilliam
Bazat pe Fear and Loathing in Las Vegas[*]
Regizor de imagine Nicola Pecorini[*]
Benicio del Toro
Johnny Depp
Christina Ricci
Ellen Barkin
Tobey Maguire
Gary Busey
Mark Harmon
Cameron Diaz
Jenette Goldstein[*]
Harry Dean Stanton[*]
Michael Jeter
Katherine Helmond[*]
Craig Bierko[*]
Flea[*]
Christopher Meloni[*]
Gregory Itzin[*]
Țara Statele Unite ale Americii
Limba originală limba engleză
Pagina IMDb
Pagina Rotten-Tomatoes

Spaimă și scârbă în Las Vegas (în engleză Fear and Loathing in Las Vegas) este un film de fantezie/comedie din 1998 - adaptare a romanului cu același nume scris de Hunter S. Thompson în 1971. Filmul este regizat de Terry Gilliam iar din distribuție fac parte Johnny Depp în rolul lui Raoul Duke și Benicio del Toro în rolul lui Dr. Gonzo.

Au mai existat încercări de a adapta romanul într-un film cu Jack Nicholson și Marlon Brando în rolurile lui Duke și Gonzo. La un moment dat, Dan Aykroyd și John Belushi au fost luați în considerare pentru un eventual film; John Cusack a fost de asemenea aproape ales să joace în film. Animatorul/cineastul Ralph Bakshi, Martin Scorsese și Oliver Stone au încercat cu toții să regizeze o ecranizare a romanului însă fără succes. Thompson s-a întâlnit cu Depp și a fost convins că doar Depp îl poate interpreta. Cineastul Alex Cox a fot ulterior angajat să regizeze filmul însă "diferențele creative" dintre acesta și Thompson în ceea ce privește scenariul l-au făcut pe Cox să renunțe. Gilliam a fost angajat în ultimă instanță reușind să realizeze filmul.

Spaimă și scârbă în Las Vegas a fost un eșec în box office având încasări de doar 10.6 milioane $ în box officeul Nord american, mult sub bugetul de 18.5 milioane $. De la lansarea sa, filmul a devenit unul cult.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]