Slab de inimă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Slab de inimă
Heart Condition
Heart condition movie.jpg
Afișul filmului
Gen comedie fantastică
Regizor James D. Parriott
Autor James D. Parriott[*]  Modificați la Wikidata
Scenarist James D. Parriott
Producător Steve Tisch
Distribuitor New Line Cinema
Operator(i) Arthur Albert
Muzica Patrick Leonard
Distribuție Denzel Washington
Bob Hoskins
Premiera 2 februarie 1990
Durata 100 min.
Țara Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limba originală engleză
Disponibil în română subtitrat
Încasări 4.134.992 $
Prezență online

Slab de inimă (în engleză Heart Condition) este un film de comedie și fantastic american din 1990, regizat de James D. Parriott și avându-i un rolurile principale pe Denzel Washington și Bob Hoskins.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Jack Moony (Bob Hoskins), un sergent de poliție rasist, este obsedat de avocatul de culoare Napoleon Stone (Denzel Washington), pe care-l urăște pentru că i-a furat iubita, Crystal Gerrity (Chloe Webb), o damă de companie a unui mafiot pe nume Graham (Jeffrey Meek). El îl urmărește permanent, sperând să-l prindă cu ceva ilegal. Moony are de ani de zile o serie obiceiuri proaste, cum ar fi supraalimentarea, fumatul și băutura. După o urmărire finalizată cu arestarea lui Stone el suferă un atac de cord și este dus la spital. În același timp, Stone este eliberat și ucis într-un accident de mașină.

Moony este salvat printr-un transplant de inimă de la avocatul Stone. În scurt timp, el își dă seama că pe lângă inima lui Stone, el s-a procopsit și cu fantoma avocatului mort. Stone îl învață pe Moony cum să se îmbrace și să se comporte în societate, îl îndeamnă să-și schimbe obiceiurile alimentare. El îl conduce pe polițist la un loc unde ascunsese o sumă mare de bani. Moony încearcă să reia legătura cu Crystal și află că ea avea un copil cu Stone, de care avocatul nu avea habar. În același timp, Stone îi spune polițistului că a fost ucis și îl presează să descopere motivul crimei și să-i prindă pe ucigași. Ucigașii erau oamenii lui Graham. Mafiotul plasase două dame de companie (Crystal și Peisha) unui senator, care a murit în urma unei supradoze de droguri. El se temea ca Stone să nu afle acest lucru și de aceea l-a eliminat.

Graham o răpește pe Crystal și-i cere lui Moony să-i aducă o probă compromițătoare (o fotografie făcută de Crystal), în caz contrar amenințând că o omoară. Moony se duce și, cu ajutorul fantomei lui Stone, reușește să-i împuște pe bandiți și să o salveze pe Crystal. El este rănit în schimburile de focuri.

Mai târziu, Moony se căsătorește cu Crystal, acceptând să-i crească copilul negru. Fantoma lui Stone rămâne alături de ei.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Recepție[modificare | modificare sursă]

Filmul a atras comentarii majoritar negative, având un scor de 0% pe Rotten Tomatoes. Încasările totale s-au ridicat la suma de 4.134.992 dolari. [1] Washington a fost foarte supărat pe agentul său că i-a propus să joace în acest film și apoi l-a concediat și nu a mai jucat în nicio comedie până la filmul 2 pistoale (2 Guns) din 2013.

Roger Ebert a scris în Chicago Sun-Times din 2 februarie 1990 că acest film a încercat să fie de toate: „comedie, tragedie, dramă, film violent, fantezie, realitate, film polițist, film despre fantome, parabolă, film despre prietenie". [2] Hal Hinson a scris în Washington Post din 3 februarie 1990 că filmul este încă un film de genul "cine ar fi crezut". Premisa lui este "imposibilă"; filmul rămâne încadrat undeva între "seriozitate" și "exploatare fără gust". [3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]