Shelley Conn

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Shelley Conn
Date personale
Născută (47 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Greater London, Anglia, Regatul Unit Modificați la Wikidata
Cetățenie Regatul Unit Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță
actriță de teatru[*]
actriță de film Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză[2] Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materWebber Douglas Academy of Dramatic Art[*][[Webber Douglas Academy of Dramatic Art (drama school in London, England)|​]]
Queen Mary's College[*][[Queen Mary's College (sixth form college in Basingstoke, Hampshire, England)|​]]
Cranbourne[*][[Cranbourne (school in Hampshire, UK)|​]]
Bretton Hall College[*][[Bretton Hall College (former teacher-training college in West Yorkshire, England)|​]]

Shelley Conn este o actriță din Marea Britanie. S-a născut la Barnet. A urmat cursurile de actorie ale Bretton Hall. A făcut școala la Cranbourne și Basingstoke Hampshire. În prezent trăiește în Londra și îl are iubit pe Jonathan Kerrigan. Este o mare iubitoare a sportului, iar în 2006 a alergat la Maratonul Londrei. După terminarea facultății a avut câteva roluri în mai multe filme britanice, printre care Down to Earth, o producție BBC. În 2001 a câștigat rolul Miriam Da Silva din serialul Mersey Beat, dar și un altul în filmul Casualty. În ambele a jucat alături de iubitul său. În 2002 s-a mutat de la Royal Shakespeare Company la teatrul Gielgud și a jucat în trei dintre producțiile montate acolo. În prezent joacă atât în filme de televiziune, cât și în producții pentru marele ecran sau pentru scenă. Este o actriță obișnuită a tuturor producțiilor BBC. În anul 2008 a jucat în Miranda Hill din filmul The Palace, ca Jessica din Mistresses dar și ca Neela Sahjani din Trial and Retribution. În 2011 va juca în superproducția regizată de Steven Spielberg, Terra Nova.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Shelley Conn”, Internet Movie Database, accesat în  
  2. ^ CONOR[*][[CONOR (authority control file for author and corporate names in Slovene system COBISS)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)