Seth Green

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Seth Green (n. 8 februarie 1974) este un actor american, comediant, care a făcut voiceover și este și producător de televiziune.

Strămoșii săi sunt din Polonia, Rusia și Scoția. Adesea îi place să spună despre sine: "Dacă mă uit la părinții și rudele mele, sunt rus, scoțian și polonez. Acest lucru înseamnă că sunt foarte rezistent la băutură".

Este binecunoscut pentru rolul său Daniel "Oz" Osbourne în Buffy the Vampire Slayer, dar și ca fiul Dr.Evil, Scott, din seria lui Austin Powers și Mitch Miller, That '70s Show. A făcut voiceover, având rolurile Chris Griffin din Family Guy, Locotenentul Gibbs din Titan Maximum, Jeff "Joker" Moreau din jocurile video Mass Effect. El este unul dintre creatorii și producătorii serialului de televiziune Robot Chicken, unde a dublat mai multe personaje. A apărut în filme precum Rat Race, The Italian Job, Can't Hardly Wait, Without a Paddle. S-a născut în Overbrook Park, părinții săi fiind Barbara (născută Gesshel), artistă, și Herb Green, un profesor de matematică. A fost crescut într-o familie de evrei, tocmai de aceea nu a avut nici o greutate să joace în filmul lui Woody Allen, Radio Days, un băiat evreu.

Primul său rol în film a fost cel din A Billion for Boris, din 1984. La vârsta de opt ani a jucat în filmul The Hotel New Hampshire alături de Jodie Foster și Rob Lowe. În anul 1987 a apărut în filmul Can't Buy Me Love, având rolul fratelui mai mic al lui Patrick Dempsey, Chuckie Miller. În 1988 a jucat în pelicula Big Business și în același an a lucrat și la pelicula My Stepmother Is an Alien. A urmat seria de televiziune Buffy the Vampire Slayer, în care a jucat alături de Alyson Hannigan.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]