Russkoe Radio

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Russkoe Radio
Russkoe Radio.png
Lansat pe2 august 1995
Proprietarholding-ul media «Русская Медиагруппа»
AcoperireRusia Rusia
Belarus Belarus
Ucraina Ucraina
 Republica Moldova
Letonia Letonia
Lituania Lituania
Spania Spania
 Muntenegru
Emiratele Arabe Unite Emiratele Arabe Unite
Armenia Armenia
Kazahstan Kazahstan
 Kirghizstan
Tadjikistan Tadjikistan
SediiMoscova
SloganВсё будет хорошо!
(Vseo budet horoșo! ; Totul va fi bine!)
FrecvențeÎn Rusia:
Moscova: 105,7 și 71,3 FM
Sankt Peterburg: 107,8 FM
+ multe altele
În Republica Moldova:
Chișinău: 103,7 FM
+ altele
Onlinerusradio.ru

Russkoe Radio (în rusă Русское Радио) este un post de radio rusesc care emite și în unele țări din CSI, inclusiv Republica Moldova (până pe 01.07.2016). Se deosebește de alte posturi de radio prin faptul că difuzează piese în limba rusă, sau în care maximum 50% din cuvintele piesei sunt într-o limbă străină.

În 1996 postul Russkoe Radio a înființat premiul „Gramofonul de aur”, ceremonia căruia are loc anual, la sfârșit de an, la Kremlin. Gramofonul de aur a devenit unul din principalele premii muzicale din Rusia.

La 22 septembrie 2010 Russkoe Radio și-a celebrat ce-a de-a 15 aniversare printr-un radio-maraton: prezentatorii show-ului matinal «Русские перцы» (Russkie perțî) Vadim Voronov, Alisa Selezniova și Serghei Melnikov au fost în emisie directă timp de 52 de ore în continuu, pentru asta fiind incluși în Cartea Recordurilor Guinness la categoria „Cel mai lung show de echipă”. La cea de-a 20-a aniversare a postului de radio, la 3 aprilie 2015, performanța a fost repetată și depășită: Vadim Voronov, Alisa Selezniova și Dmitrii Olenin au fost prezenți în emisie directă timp de 60 de ore.[1][2][3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „РСН”. 
  2. ^ „Роман Емельянов: Перцы сделали крутое шоу в эфире”. Радиоведущие.ру. 5 апреля 2014 года.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  3. ^ Рекорд Гиннесса

Legături externe[modificare | modificare sursă]