Rostîslav Herțîk

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rostyslav Hertsyk
Informații personale
Născut(ă) (34 de ani)
NaționalitateUcraina Ucraina
Înălțime1,82 m
Armăfloretă
Mânădreptaci
ClubLiov
Clasamentul FIEcurent

Rostîslav Herțîk, cunoscut în lumea sportului ca Rostyslav Hertsyk (ucraineană Ростислав Герцик; n. 5 iulie 1989) este un scrimer ucrainean specializat pe floretă.

A cucerit medalia de argint la Copa Villa La Habana din 2011 și o medalie de bronz la Cupa Löwe von Bonn din 2012, dar a ratat cu puțin calificarea la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra.[1] Clasat pe locul 42 în clasamentul FIE înaintea Campionatului Mondial din 2013 de la Budapesta, a ajuns surprinzător în semifinală după ce a trecut succesiv de trăgători de top Peter Joppich, Race Imboden și Andrea Cassarà.[1] Apoi a pierdut cu rusul Artur Ahmathuzin și s-a mulțumit cu bronzul.[1] A luat parte la World Combat Games din 2013 de la Sankt Petersburg, dar a fost învins în turul întâi de Imboden, care a cucerit medalia de argint în cele din urmă.[2]

Herțîk studiază la Universitatea de Educație Fizică din Liov. Este nepotul lui Miroslav Herțîk, rectorul Universității, care a jucat un rol esențial în dezvoltarea canotajului în regiunea Liov.[1]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d Olena Sadovnik (). „Ростислав ГЕРЦИК: "Мені було б легше вчитися, якби дідусь не мав відношення до університету". Vîsokî Zamok (în ucraineană). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ USA Fencing (ed.). „Race Imboden wins Silver, Miles Chamley-Watson places fourth at World Combat Games” (în engleză). 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Rostîslav Herțîk