Rock Steady (album)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Rock Steady
No Doubt - Rock Steady.png
Album de No Doubt
Lansare 11 decembrie 2001
Gen Reggae/Synthpop/Rock Alternativ/Post-grunge
Durată 49:14
Casă de discuri Interscope
Producător No Doubt, Nellee Hooper, Ric Ocasek, William Orbit, Prince, Sly & Robbie, Steely & Clevie, Philip Steir, Mark „Spike” Stent
Cronologie – No Doubt
Return of Saturn
(2000)
Rock Steady
(2001)
The Singles 1992–2003
(2003)

Rock Steady este al cincilea album al formației american No Doubt, fiind lansat pe 11 decembrie 2001 de Interscope Records. Grupul a început să compună pentru album în Los Angeles și San Francisco, călătorind apoi în Londra și Jamaica pentru a lucra cu diverși interpreți, compozitori și producători, Sly & Robbie, The Neptunes și William Orbit fiind printre cei cu care formația a colaborat pentru album.

Ca rezultat, Rock Steady conține o diversitate de genuri muzicale. Albumul se concentrează în special pe muzica dub, synthpop și dance. Formația a încercat să capteze din magia dancehall-ului jamaican, compunând piese fără instrumentele obișnuite. Vocalista Gwen Stefani a contribuit din nou cu versuri, de această dată atingând subiecte ca petrecerile dar și relația ei cu Gavin Rossdale.

Rock Steady a primit în mare recenzii pozitive de la criticii muzicali, fiind nominalizat la categoria „Cel mai bun album pop vocal” la premiile Grammy. Albumul a întrecut vânzările albumului precedent, fiind un succes comercial. Cele patru piese lansate pentru a promova albumul s-au bucurat de succes în clasamente, două dintre ele câștigând premii Grammy pentru „Cea mai bună interpretare pop vocală a unui duo sau grup”.