Railport

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Railport Arad

Railport Arad este primul terminal pentru containere din România, care a fost inaugurat în septembrie 2009 și a fost realizat în urma unei investiții de aproximativ 11 milioane euro[1]. Este situat la Curtici, județul Arad, în apropierea frontierei cu Ungaria[1]. A fost realizat prin asocierea a trei companii - Trade Trans Log SRL din România, MAV Kombiterminal din Ungaria și Portul Koper din Slovenia[1].

Suprafața totală pe care este realizat proiectul este de 10,3 hectare, în prima etapă suprafața construită fiind de 5 hectare[1]. Railport dispune de două terminale, unul pentru containere și unul pentru mărfuri internaționale[1]. Mărfurile aduse în trenuri complete vor fi depozitate sau transbordate în camioane[1].

Importanța centrului logistic de la Curtici constă în reducerea semnificativă a duratei de transport pe parcursul românesc, care are ca efect prețuri competitive pe piața de transport feroviar[1].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f g Primul terminal pentru containere din Romania, 29 septembrie 2009, wall-street.ro, accesat la 22 ianuarie 2010