Radu Georgescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pentru un om politic, vedeți Radu Cristian Georgescu.

Radu Georgescu (n. 10 ianuarie 1968, București) este un antreprenor în serie român și investitor în companii tehnologice din România dar și din alte țări.

Cariera[modificare | modificare sursă]

În 1992, a lansat prima afacere (GECAD Software) în anul 1992[1], o companie specializată în producția și distribuția de soluții software. Ulterior, compania și-a lărgit portofoliul, acum GECAD Group investind în companii tehnologice, din domenii precum securitatea IT, cloud, SaaS, ecommerce, metode de plată și cryptocurrencies. În afara business-urilor în care este investitor prin intermediul GECAD Group, Radu Georgescu face parte din Consiliul Director al mai multor companii locale și internaționale, cele mai multe din domeniul tehnologic.

În decursul carierei sale, Radu Georgescu a realizat câteva importante tranzacții, printre care vânzarea în 2003 a tehnologiei RAV Antivirus către Microsoft. În urma acestei tranzacții, o echipă de aproape 20 de specialiști în securitate IT au fost cooptați în echipa de securitate a Microsoft.

În 2010, un alt exit de succes este vânzarea companiei GECAD ePayment, acum PayU România, către grupul sud-african Naspers[1].

2013 a fost anul ce a marcat cel de-al treilea exit de amploare, când Francisco Partners a achiziționat de la GECAD Group compania globală Avangate.

Radu Georgescu s-a implicat de-a lungul carierei sale în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Romania fiind activ în inițiative precum Venture Connect și Tech Angels, prima rețea de investitori privați în startup-uri tehnologice din România, înființată în 2012, unde este de altfel și membru fondator.

Premii și distincții[modificare | modificare sursă]

În 2003 a primit Ordinul național „Steaua României“ în grad de Cavaler, din partea președintelui României, Ion Iliescu.

În semn de recunoaștere pentru promovarea industriei românești de IT la nivel global, a fost numit, în 2003, drept „Personalitea anului“ de către președintele României, Ion Iliescu.

În 2005 a fost numit de Euroleader „Liderul Anului“.

Desemnat în 2006 „Cel mai de succes brand personal din industria românească IT&C“, de publicația „Săptămâna Financiară“.

Premiul special pentru vânzarea GECAD ePayment pentru „cea mai importantă tranzacție a anului din mediul privat de business 100% românesc, oferit, în 2010, de publicația „Ziarul Financiar“.

În 2013 a primit din partea Forbes România Premiul Special pentru Antreprenoriat în serie, ca urmare a exit-ului din Avangate.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b De ce nu isi revine piata de soft si servicii IT in 2011. Argumentele lui Radu Georgescu, 15 Februarie 2011, wall-stret.ro, accesat la 10 martie 2011

Legături externe[modificare | modificare sursă]