QuickMobile

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare


Quickmobile
TipCompanie privata
Fondată2005
Fondator(i)Tiboc Tudor
ȚaraRomania
SediuBaia Mare
Număr de stabilimente15
Zona deservităMondialǎ
IndustrieTelecom
ProduseTelefoane Mobile,
Tablete,
Smartphone-uri,
Gadget-uri,
Smartwatch-uri,
Roboti,
Drone,
SmartHome,
SmartHealth,
SmartRide,
Accesorii
ServiciiProduse in exclusivitate,
Impachetare Premium,
Plata in rate,
Transport gratuit,
Tax Free,
Card Cadou,
Garantie extinsa,
Retur in 30 de zile
Cifra de afaceri45 milioane euro (2014)
Profit brut1,5 milioane euro (2014)
Profit net1,3 milioane euro (2014)
Angajați210
SloganFind your style !
Prezență online
QuickMobileShop

Quickmobile este o companie din România, care comercializează tehnologie smart de ultimă generație, în cea mai variată gamă care există. Exclusiv branduri de categorie A, provenind de la cei mai mari producători și distribuitori globali.

Un mix de categorii de produse: telefoane mobile, laptopuri, tablete, accesorii rare de gaming, gadgeturi, articole care pot fi purtate și orice alt dispozitiv smart.

Noutăți. Rarități. O mulțime de exclusivități. Tehnologie smart. Lucruri pe care le vei găsi, cel mai probabil, mai întâi aici. Altele de care nici măcar nu ai auzit.

Quickmobile este un smart store românesc, care comercializează telefoane mobile, tehnologie și produse plug & play de ultimă oră, pentru un stil de viață modern, interconectat și mult simplificat. Un magazin online care comercializează tehnologie și produse plug & play de ultimă oră: www.quickmobile.ro

Un facilitator, care are libertatea și capacitatea de a aduce, pe piața românească, întocmai portofoliul de produse disponibil pe piețele cu o putere de cumpărare mai mare. Fără constrângerile și limitările impuse de un contract de distribuție exclusivă.

Filosofia Quickmobile este aceea că tehnologia trebuie să rămână accesibilă tuturor, în timp real, indiferent de geografie. De aceea, de peste 16 ani, Quickmobile le oferă românilor acces la aceeași tehnologie ca cea din USA, Asia sau Europa de Vest. Aici, ca și acolo, la fel, fără discriminări.

Quickmobile este, online, o destinație pentru oamenii care cred în puterea tehnologiei de a schimba lumea. Cele mai noi telefoane, drone, roboți, realitate virtuală, tot ce e smart: smart health, smart mobility, smart watches, smart homes. Experiența online e la fel de naturală și simplă ca într-un magazin fizic și e disponibilă oricui, de oriunde din România, la un nivel al prețurilor extrem de competitiv.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Primul magazin Quickmobile a fost deschis în anul 2005 în Baia Mare, iar un an mai târziu a fost inaugurat cel din Sighetu Marmației. De asemenea, în 2006 a fost lansată și prima versiune a magazinului online, ceea ce a condus la creșterea vânzărilor și atingerea unei cifre de afaceri de 1,7 milioane de euro.

Începând cu 2007, segmentul smartphone-urilor începe să se dezvolte puternic, impulsionând și mai mult vânzările, iar compania deschide încă un magazin, de data aceasta în Cluj-Napoca. În plus, în același an este lansată o nouă versiune a magazinului online.

În perioada 2009 – 2010, Quickmobile introduce în ofertă o nouă categorie de produse, tabletele, și își extinde rețeaua de magazine fizice cu încă o unitate, în complexul comercial Gold Plaza din Baia Mare. Compania încheie anul 2010 cu o cifră de afaceri de 8,8 milioane de euro.

Anul 2011 marchează deschiderea primului magazin Quickmobile în București, în Afi Palace Cotroceni, inaugurarea unităților din Timișoara și Iași, precum și dublarea business-ului companiei, cifra de afaceri depășind 17,6 milioane de euro la finalul anului.

În 2012, Quickmobile a depășit pragul de 1 milion de clienți și a continuat extinderea rețelei de magazine, cu două noi unități în București, în Plaza România și București Mall, cifra de afaceri a companiei ajungând la 27,8 milioane de euro.

Un an mai târziu, în 2013, începe să se dezvolte și segmentul gadget-urilor, Quickmobile introducând în ofertă această nouă categorie de produse. Tot în 2013 au fost deschise noi magazine în Iași și Cluj-Napoca, iar business-ul Quickmobile depășește 38,8 milioane de euro.

În 2014, Quickmobile a relansat magazinul online și a pus accent pe dezvoltarea segmentului de produse fashion & lifestyle, ceea ce a dus la creșterea cifrei de afaceri până la 45 milioane de euro, valoare rezultată atât din vânzările în retail, cât și din distribuție.

Produsele Quickmobile pot fi achiziționate, începând din 2018, exclusiv prin intermediul magazinului online (atât de către publicul român, cât și de cel din Europa), rețeaua națională de magazine fiind vândută către un alt operator din industrie. Quickmobile acționează atât ca retailer, cât și ca distribuitor oficial pentru magazine online din România și retaileri internaționali, iar directorul general al companiei este Adrian Silaghi.