Planeta adormită

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Planeta adormită
BEAR Greg - Planeta adormita.jpg
Coperta ediției românești
Informații generale
Autor Greg Bear
Gen științifico-fantastic
Serie Războiul stelelor
Ediția originală
Titlu original
Rogue Planet
Limba Limba engleză
Editură Amaltea
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Data primei apariții 2000
Număr de pagini 256
ISBN 973-9397-34-4
OCLC 468237217
Ediția în limba română
Traducător Mihai-Dan Pavelescu
Data apariției 2002
Cronologie
Amenințarea fantomei
Outbound Flight
Outbound Flight
Outbound Flight {{{text}}}

Planeta adormită (2000) (titlu original Rogue Planet) este un roman scris de Greg Bear, care aparține universului ficțional Războiul stelelor. Acțiunea romanului succede evenimentele din Amenințarea fantomei, desfășurându-se cu 29 de ani înaintea celor din Războiul stelelor: Din aventurile lui Luke Skywalker.

Intriga[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Tânărul Anakin Skywalker, acum ucenic Jedi, scapă de sub supravegherea lui Obi-Wan Kenobi și participă la un pariu avatic mortal. După ce cursa este întreruptă de un asasin, Consiliul Jedi îi trimite pe cei doi pe Zonama Sekot, o lume îndepărtată care produce nave spațiale organice și pe care a dispărut un cavaler Jedi.

Cei doi cavaleri Jedi sunt urmăriți de un escadron de luptă condus de un designer de arme care are în minte ideea construirii unei stații de luptă gigantice (care va deveni ulterior Steaua Morții). Ei simt o mare tulburare în cadrul Forței pe această Zonama Sekot și, în timp ce își cresc propria navă, sunt implicați într-o serie de intrigi mortale și trădări alături de asasinul care atentase la viața tânărului ucenic înaintea misiunii și două flote care amenință planeta. Din această intrigă nu lipsește nici comandantul Tarkin, cel care va deveni ulterior Mare Moff, unul dintre liderii Imperiului.

Locul romanului în cadrul universului Războiul stelelor[modificare | modificare sursă]

Introducerea planetei Zonama Sekot și a misteriosului cavaler Jedi Vergere furnizează prima legătură majoră între materialele aparținând perioadei anterioare Episodului IV și cele din perioada ulterioară. Ambele elemente ocupă un rol important în cadrul seriei The New Jedi Order.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Recenzie pe Future Fiction

Legături externe[modificare | modificare sursă]