Perversiune sexuală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Perversiunea reprezintă o căutare a unei satisfacții considerată ca regresivă în raport cu dezvoltarea psihosexuală a individului. [1]

În lumea psihologiei umane, cât și în lumina diverselor culturi și credințe, comportamentele anormale, obscene, macabre sau nefirești au fost sancționate cu scopul de a se menține o oarecare ordine și sănatate morală și trupească a membrilor unei societați date.

Noțiunea de perversiune sexuală capătă, în lumea zilelor noastre diverse conotații, unele dintre ele fiind exacerbate de cercetări științifice din lumea roboticii (construirea de roboți-papuși artificiale având un comportamentce imită o persoană umană-pentru sex), de modificări legislative care dezincrimineză actele sexuale între persoane de același sex (sodomiți) și de industria filmelor de pornografie.

Codul Penal Român[modificare | modificare sursă]

De-a lungul istoriei Codul penal român a incriminat perversiunile sexuale și păstrează sancțiuni în forme agravante atunci când acestea se petrec în public sau cu minori.

Codul penal german[modificare | modificare sursă]

În Codul Penal German este reglementă doar infracțiunea de perversiune sexuală în forma exhibiționismului, iar celelalte acte se pot regăsi în infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri.[2]

Posibile probleme medicale[modificare | modificare sursă]

Din punct de vedere medical, în cazul actului sexual anal se poate produce incontenență fecală (din cauza ruperii sau slăbirii sfincterului anal) sau se se pot transmite boli prin flora microbiana de la nivelul anusului. În cazul actului sexual oral oral se pot transmite, de asemenea, boli atunci când acesta se realizează fără protecție sau atunci cand se produce înghiterea spermei.

Alte tipuri de perversiuni sexuale[modificare | modificare sursă]

Printre alte perversiuni se pot aminti: necrofilia (acte sexuale cu morți), pedofilia (relații sexuale cu copii), zoofilia (folosirea animalelor pentru acte sexuale) etc.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Perversiune, dictionar.romedic.ro
  2. ^ Infracțiuni privitoare la viața sexuală, Ioana Claudia Ilieș, studia.law.ubbcluj.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]