Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin este o unitate de detenție, aflată în vestul municipiului Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți. Directorul actual al penitenciarului este comisarul de penitenciare, Petrișor Ridichie.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Penitenciarul a fost înființat în anul 1864, unitatea având o capacitate de 150 de locuri. După anul 1956, a fost extins, amenajându-se în interiorul acestuia un club, birouri și un dormitor pentru cadre. Ca urmare a Decretului de grațiere și amnistiere nr. 115 din anul 1977, penitenciarul rămâne aproape gol iar prin Decretul Consiliului de Stat nr. 225, acesta este desființat. În 1983 este repus în funcțiune iar în 1984, locul de deținere este demolat, reconstruindu-se o clădire cu două nivele.

În prezent Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin este modernizat,mai are o secție exterioară modernă în Comuna Vinjuleț la 32 Km distanță față de sediu,investiția nefiind terminată la Secția exterioară Vînjuleț și dispune de un G.A.Z în comuna Șimian Mehedinti la 10 km distantă de orașul Dr.Tr.Severin.Este un penitenciar modern cu personal bine pregatit profesional care este organizat într-un sindicat (Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare -Filiala Drobeta Turnu Severin,SNLP)reprezentat de Prundeanu Adrian-Președinte.În anul 2011 s-au terminat lucrările de modernizare la secțiile de deținere.Media persoanelor private de libertate cazate este de 950 persoane, dupa modernizarea secțiilor de deținere. În anul 2011 în penitenciar se află în custodie persoane private de libertate bărbați,clasificate în regimurile de detenție deschis și semideschis dar sunt custodiate pe perioade determinate și persoane clasificate în regimurile închis și maximă siguranță.In anul 2012 s-au terminat lucrările pentru modernizarea centralei termice,care funcționeaza cu două tipuri de combustibil,gaz metan și CLM,astfel se îmbunătățesc considerabil condițiile de detenție

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]