Peach-Pit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Peach-Pit (ピーチ・ピット, Pīchi Pitto ) este un duo feminin de artiști manga din Japonia, format din Banri Sendo (千道 万里, Sendō Banri ) și Shibuko Ebara (えばら 渋子, ) Ebara . Numele grupului lor derivă din restaurantul Peach-Pit din emisiunea TV Beverly Hills, 90210 .  Deși ambele au stiluri similare, cu unele lucrări de artă este posibil să identificăm ce artist a desenat-o. Ambii sunt cunoscuți pentru lucrările lor în stil bishōjo .

Peach-Pit
Nume nativ groapa de piersici
Tip Studio manga
Fondator
Sediu Japonia

Cei doi au crescut împreună și au mers la aceeași școală elementară și de atunci sunt cei mai buni prieteni. Ambii au început ca artiști manga dōjinshi , dar nu ca Peach-Pit. Apoi au fost cercetați de Dengeki Comic Gao! .  În 2008, una dintre mangale lor, Shugo Chara! , a fost distins cu Kodansha Manga Award pentru cea mai bună manga pentru copii. Shugo Chara a fost, de asemenea, transformat mai târziu într-un serial de televiziune anime .

Recepție critică[modificare | modificare sursă]

O revizuire a lucrării lui Peach Pit afirmă; „Ceea ce îl plasează pe Shugo Chara! deasupra altor manga destinate unui public mai tânăr este mesajul de bază pe care mangaka l-au încorporat. În manga, personajele principale lucrează din greu pentru a proteja alți copii și nu renunță niciodată la visele lor.” Acest lucru este văzut ca o încurajare de către autori de a-ți „căuta potențialul, de a-ți realiza visele și de a sprijini visele prietenilor tăi este un subiect puternic și pozitiv. Poate inspira oameni de orice vârstă, așa cum se arată în poveste”.