Now and Then

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Now and Then
Copertă nedisponibilă
de John Lennon  Modificați la Wikidata
Lansare  Modificați la Wikidata
Genrock
Muzică psihedelică[1][2][3]
soft rock[1][2][3]  Modificați la Wikidata
Durată296 de secunde  Modificați la Wikidata
Casă de discuriApple Records[*][[Apple Records (UK record label)|​]]  Modificați la Wikidata
TextierJohn Lennon  Modificați la Wikidata
CompozitorJohn Lennon  Modificați la Wikidata
Limba originarălimba engleză  Modificați la Wikidata
Țara de origineRegatul Unit
Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
ProducătorJeff Lynne
Paul McCartney
Giles Martin[*][[Giles Martin (English record producer, songwriter, composer and multi-instrumentalist)|​]]  Modificați la Wikidata

Now and Then este un cântec și single al formației The Beatles. Face parte alături de Free as a Bird (1995) și Real Love (1996) din seria celor trei cântece bazate pe demo-uri din anii '70 ale lui Lennon și terminate după moartea sa de ceilalți trei membri ai formației (McCartney, Harrison și Starr). Dacă Free as a Bird și Real Love au deschis albumele Anthology I și Anthology II (apărute în 1995 și 1996), Now and Then ar fi urmat să fie primul cântec al volumului III; însă lucrul la această piesă a fost abandonat din cauza calității sonore precare a demo-ului și a opoziției lui George Harrison, căruia nu îi plăcea cântecul. În 2023 McCartney și Ringo Starr au finisat înregistrarea, folosind contribuțiile din 1995 ale lui Harrison, care decedase în 2001. S-au folosit de asemenea de o tehnologie modernă dezvoltată în cadrul proiectului Get Back (2021), care le-a permis să separe vocea lui Lennon de acompaniamentul de pian din demo, care fusese înregistrat rudimentar, pe o casetă.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b https://web.archive.org/web/20231030140629/https://www.latimes.com/entertainment-arts/music/story/2023-10-30/beatles-now-and-then-last-song-untold-story  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b https://www.billboard.com/music/rock/the-beatles-now-and-then-final-song-1235461928/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b https://www.telegraph.co.uk/music/what-to-listen-to/the-beatles-now-and-then-review-a-loving-but-dreary-attempt/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)