Nieves Navarro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nieves Navarro

Actrița în filmul Tutti i colori del buio (1972)
Date personale
Nume la naștereNieves Navarro García
Născută (85 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Almería, Andaluzia, Spania Modificați la Wikidata
Căsătorită cuLuciano Ercoli[*] () Modificați la Wikidata
CetățenieSpania Spania
Ocupațieactriță de teatru
actriță de film
Limbi vorbitelimba spaniolă Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeSusan Scott
Ani de activitate1964–1989
Scenă din filmul Il vizio di famiglia (1975)

Nieves Navarro (de fapt Nieves Navarro García, cunoscută și sub numele de Susan Scott; n. , Almería, Andaluzia, Spania) este o actriță spaniolă.

Biografie[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Almería la sfârșitul celei de-a doua republici spaniole. Mai târziu, s-a mutat cu familia în Barcelona, ​​​​de unde era mama ei. A început ca model de reclamă și modă și a devenit faimoasă datorită unei reclame la televiziune, după care va lucra la un post de televiziune spaniolă.

Munca sa în cinematograf a avut loc în spaghetti western-urile care erau filmate în mod regulat în Almería. Navarro s-a căsătorit cu producătorul și regizorul italian Luciano Ercoli și s-a stabilit în Italia, unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei. Acesta a dus-o la filme din genul giallo și cinematografia erotică italiană, genuri în care s-a remarcat ca o mare vedetă, cu mari succese precum saga Emmanuelle și filmul Il Medico... La Studentessa.

În anii 1980 a încercat să revină în cinematografia spaniolă cu titluri precum Dulce piel de mujer (Miele di donna, 1981), alături de Fernando Rey, dar fără succesul scontat.

S-a întors în Spania, stabilindu-se la Barcelona împreună cu soțul ei. Navarro a participat la programul de televiziune spaniolă Cine de barrio, prezentat de José Manuel Parada. Acolo l-a cunoscut pe cântărețul Peret (împreună au jucat în filmul din 1969 Dragoste și viteză, programat cu acea ocazie] și a vorbit despre cariera ei de model și actriță. Împreună cu soțul ei, ea a participat la un spectacol omagiu adus genului giallo desfășurat la Barcelona.

Filmografie selectivă[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Nieves Navarro”, Internet Movie Database, accesat în  

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Nieves Navarro la Wikimedia Commons