NewJeans

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
NewJeans

NewJeans in 2023
From left to right: Hanni, Danielle, Minji, Hyein, and Haerin.
Date personale
OrigineSeoul, South Korea
Gen muzical
Data formării  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2022–prezent
Case de discuri
Membri
* Minji
Discografie
Listă completăNewJeans discography[*][[NewJeans discography (LAS MEJORES)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online
  1. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite billboard

NewJeans (hangul: 뉴진스; RR: Nyujinseu) este un grup muzical de fete sud-coreean format de ADOR. Grupul este compus din cinci membri: Minji, Hanni, Danielle, Haerin și Hyein. Sunt cunoscuți pentru imaginea fetei de alături și pentru stilurile muzicale contemporane ale anilor 1990. [1]

NewJeans a debutat pe 22 iulie 2022, cu single-ul „ Attention ”, prima lor melodie numărul unu în clasamentul Circle Digital Chart din Coreea de Sud. A fost urmată la scurt timp de alte două single-uri, „ Hype Boy ” și „ Cookie ”, prima devenind cea mai longevivă melodie de pe Billboard Global 200 de către un grup feminin K-pop. Single-urile au fost toate prezentate pe jocul lor extins (EP) de debut omonim, lansat în august 2022. În ianuarie 2023, au lansat primul lor album single, OMG, cu succes comercial. A fost însoțit de două single-uri, „ Ditto ” și „ OMG ”. „Ditto” a câștigat popularitate pe scară largă, devenind cea mai longevivă melodie numărul unu din Circle Digital Chart și prima intrare a grupului atât în Billboard Hot 100, cât și în UK Singles Chart.

Al doilea EP al lor, Get Up, a ajuns pe primul loc în Billboard 200 din SUA și a vândut peste un milion de copii în Coreea de Sud. Single-ul său principal, „ Super Shy ”, a devenit cel mai înalt single al grupului în Billboard Global 200 (numărul doi), US Billboard Hot 100 și UK Singles Chart. NewJeans a primit premii pentru începători și a fost prezentat în liste precum Next Generation Leaders 's Time și Korea Power Celebrity 40 's Forbes . IFPI a numit NewJeans al optulea artist cel mai bine vândut la nivel mondial în 2023. Pe lângă muzică, NewJeans a sponsorizat și a colaborat cu mai multe mărci, inclusiv Levi's, Coca-Cola, LG Electronics, McDonald's, Lotte Wellfood și Kao.

Pe data de 26 Aprilie 2024 au lansat melodia „Bubble Gum” care a strâns 10 milioane în 2 zile.

  1. ^ Ford, Lucy (). „NewJeans on mining '90s garage for their massive new EP, Get Up!”. British GQ. Condé Nast. Arhivat din original la . Accesat în . ... creating their innovative sound with references to pre-millennium music.